keskiviikko 24. syyskuuta 2014

Punajuuri-perunakeitto

Tuoreista punajuuristakin voi saada valmista puolessa tunnissa! Tai ainakin 40 minuutissa. Joka tapauksessa, yllättävän nopeasti! Vielä pala voipaperia leivinlaudalle, niin ei tule niin paljoa sotkua.



Punajuuri-perunakeitto

2 valkosipulinkynttä
1 sipuli
2 rkl rapsiöljyä
1/2 tl juustokuminaa
3 pienehköä perunaa
2 punajuurta
5 dl vettä
3/4 tl suolaa
1 tl timjamia
1 tl basilikaa
1/2 tl rosmariinia
ripaus valkopippuria
3-4 rkl pehmeää vuohenjuustoa

paahdettuja pistaasipähkinöitä
tuoretta basilikaa

Kuori sipulit ja juurekset. Hienonna sipulit ja pilko perunat ja punajuuret. Kuullota sipulit öljyssä, mausta juustokuminalla. Lisää juureskuutiot ja pyörittele hetki niitä öljyssä. Lisää sitten vesi ja mausteet, keitä miedolla lämmöllä noin 30 min. Soseuta keitto ja lisää lopuksi vuohenjuusto, tarkasta maku. Koristele annos pistaaseilla ja basilikalla.

4 kommenttia:

Luomulaakson Maria kirjoitti...

Näyttipä hyvältä! Punajuuria on juuri nyt kotona aika paljon - taitaisi olla hyvä idea kokeilla kuluttaa niitä tähän! Olisi ainakin vaihteeksi uusi resepti. :)

Helmi kirjoitti...

Punajuuret ovat kyllä niin ihania! Tein vasta myös risottoa, joka taipuisi varmasti hyvin myös ohra- tai spelttiversioksi. Se oli myös kovasti maukasta! Resepti on myös tulosa blogiin. (:
Ei ole tullut ikinä säilöttyä punajuuria etikkaliemeen, vaikka hyviä nekin ovat. Äiti tapaa säilöä punajuuret niin, mutta itse suosin kellarissa raakoina säilöttyjä. Ne taipuvat siinä muodossa niin moneksi talven aikana.

Anonyymi kirjoitti...

Heh minäkin leikkasin tuon punajuuririsoton ohjeen talteen jostain aikakauslehdestä :D Kuulosti niin maukkaalta, toivottavasti se myös oli sitä?


-Sussu

Helmi kirjoitti...

Oli kyllä maukasta risottoa, varmaankin toisen postauksen punajuuririsotosta on kyse. :D Mutta suosittelen!