sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Se Tuhdimpi vegesalaatti

Pitkästä aikaa sunnuntaibrunssi, ihanaa! Ajattelin tehdä pöytään jotain vähän tuhdimpaa salaattia kasvisversiona. Mietin salaattiin liittämiäni täyttäviä kasvisruokavalioon sopivia osasia: avokadoa, pähkinöitä, kikherneitä, juustoa, pestoa... Lisäksi vielä paahdettuja tomaatteja, niin alkaahan tämä jo ihan brunssiruoalta kuulostaa!



Tuhdimpi vegesalaatti

150 g mozzarellaa
2-3 rkl pestoa

400 g pienehköjä tomaatteja
2 rkl oliiviöljyä
sormisuolaa, mustapippuria
1 tl timjamia
1/2 tl inkkarisokeria

100 g salaattisekoitusta
hasselpähkinäöljyä
valkoista balsamicoa
sormisuolaa

100 g kikherneitä
oliiviöljyä
1/2 tl juustokuminaa

1 iso avokado
paahdettuja manteleita
balsamicosiirappia

Laita edellisenä iltana mozzarella marinoitumaan: sekoita paloiteltuun mozzarellaan pesto ja jätä jääkaappiin seuraavaan päivään kannelliseen astiaan.
Paahda tomaatit: puolita tomaatit, aseta uunivuokaan, valuta päälle oliiviöljyä ja ripota mausteet. Paahda uunivastuksilla 225 asteessa noin 15 min.
Paahda mantelit kuivalla pannulla ja sen jälkeen paahda pannulla kikherneet pienessä öljytilkassa juustokuminan kera. Tämän saa tehdä melko kovalla lämmöllä koko ajan sekoitellen, kunnes herneisiin on tullut paahteinen pinta.
Pirskota salaattisekoitukseen hieman hasselpähkinäöljyä ja balsamicoa, ripota myös hieman suolaa. Pilko avokado ja sekoita salaattipohjaan. Asettele tarjolle salaatti kaikkine osasineen ja valuta päälle lopuksi hieman balsamicosiirappia. Smums.

Näille keksin kyllä heti muitakin käyttötarkoituksia!

Muutenkin oli kyllä kelpo tarjoilut, taas vaihteen vuoksi. Parsakaali-perunakeittoa, ihanaa sitrus-kurkkuloivaria, siemennäkkäriä ja valkosipulituorejuustoa, perunatortillaa, hunajamelonia ja chili-suklaamuffinsseja kermavaahdolla ja suklaarouheella kuorrutettuina. Kahvia ja hyvää seuraa unohtamatta. Toistan, smums.

Ei kommentteja: