sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Huopatossutehtaalla

Onpas ollut blogirintamalla hiljaista kuin huopatossutehtaalla. Opiskelu- ja tutkimushommat ovat kuormittaneet kuluneen kuukauden aikana sen verran tiukasti, ettei ole juuri jäänyt aikaa ylenmääräisiin kokkailuihin tai ainakaan niistä raportoimiseen. Suurimmat kulinaristiset tuotokseni lienevät olleet "nyhjäsetyhjästäöverivappubrunssi" ja kokousviikonlopun tarjottavat 25 hlölle, joista molemmat onnistuivat mainiosti. Kuvailuun ei kapasiteetti ei riittänyt, joten eipä niistä sen enempää.

Viime kuun puolella tulin myös käyneeksi Helsingissä Suolassa aterioimassa ystäväni kanssa ja tämä osoittautuikin oikein herkuksi kokemukseksi. Ideana oli ottaa aterian pohjalle jonkinlaiset pyörykä (lammas, ankka tai kasvis) ja ne sai ottaa joko burgerin väliin tai lisukkeiden kanssa. Valitsin annokseeni kasvispyörykät, coleslawn ja sokeriherne-pekonisalaatin. Oli ihan valtavan hyvää! Maistoin kaverilta lammaspyörykkää herne-minttutahnan kera, eikä senkään voi väittää kovin huonoa olleen.

Tällä hetkellä luen kotopuolessa  neurologian tenttiin ja piristin urakkaa herkkuaamiaisella, jogurttiannos kaikilla hökheillä ja kannullinen taiwanlaista oolongia. Kyllä elämä vielä voittaa!

Mieltä kohottava jogurttiannos

2 dl turkkilaista jogurttia (tykkään kevyemmästä, 3,5% versiosta)
1 dl puolukoita
1-2 rkl kuivattuja mustikoita
2 kuivattua aprikoosia
1 kuivattu viikuna
2 rkl marcona-manteleita
1 rkl pekaanipähkinöitä
2 rkl auringonkukansiemeniä
1 rkl hunajaa

Kasaa kulhoon puolukat, jogurtti, pilkotut kuivahedelmät ja pähkinät. Valuta päälle hunaja, koe valaistuminen siemaillessasi oolongia. (Haudutin neljännen kerran samoista teelehdistä, nyt oli ehkä parasta!)

Ei kommentteja: