maanantai 8. huhtikuuta 2013

Mitä tehdä säkillisestä pinaattia?

Ostin viikonloppuna marketista hervottoman kokoisen varttikilon säkin pinaattia. Halpaa oli ja pinaatti on niin hyvääkin, mutta kaksi päivää myöhemmin hiljalleen nahistuvat pinaatin lehdet huusivat nälkään nääntymäisillään olevalle Helmille "TEE JOTAIN".
Mutta argh, ei nälkäkuoleman partaalla jaksa kikkailla pinaatti-vuohenjuustolasagnea, pinaatti-perunapaistosta, pinaattikeittoa tai juuri mitään pinaatti-muutakaan! Paitsi ehkä jotain pinaatti-hyrskynmyrskyä, joka valmistuu pannulla noin kahdessa ja puolessa minuutissa. Bingo!

Vähän hirvitti tyhjentää koko 250 g pinaatinlehtiä paistinpannulle kooksöljyn kanssa, mutta kummasti pikku lämmittely supisti läjän tilavuutta. Sekaan vielä vähän puolitettuja kirsikkatomaatteja ja auringonkukansiemeniä, suolaa, pippuria ja sitruunamehua, niin avot! Lautaselle mukaan savusiikaa, nokare ranskankermaa ja ruisleipää.

Elän taas.




Pinaatti-hyrskynmyrskyn kahdessa ja puolessa minuutissa

ronskisti kylmäpuristettua kookosöljyä (noin 2 rkl)
250 g pinaattia
250 g kirsikkatomaatteja
2-3 rkl auringonkukansiemeniä
1 rkl sitruunamehua
suolaa, mustapippuria


Kuumenna kookosöljy, heitä huuhdellut ja valutetut pinaatinlehdet pannulle. Lisää myös puolitetut kirsikkatomaatit ja siemenet, kun pinaatista on haihtunut nestettä ja pannulle taas mahtuu... Mausta lopuksi sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla oman maun mukaan.



Ilta-aurinko heijastuu kivasti naapuritalon ikkunoista minunkin ilokseni.

1 kommentti:

Emilia kirjoitti...

Voi ihana ilta-aurinko! Ja hyvännäköstä ruokaa :) Vois ostaa joku päivä pinaattia...