maanantai 11. maaliskuuta 2013

Hippikeksit

Nämä keksit ovat vilahdelleet aikaisemmissa blogikuvissa ja niiden teostakin on jo vierähtänyt useampi viikko, mutta parempi myöhään...
Tein keksit kokeillakseni uuden kämpän uunia ensi kertaa muuton jälkeen ja hyvinhän tuo toimi. Muitakin kokeellisia komponentteja sisältyä näihin kekseihin, mm. lupiinijauhot. Tilasin niitä taannoin Ekolosta, mutta en ollut vielä käyttänyt. Aloitin varovasti ja lisäsin desin muiden jauhojen sekaan. Hyvin toimi! Täytyy jatkossa kehitellä muutakin ko. jauhopaketin varalle.



Hippikeksit

1 dl auringonkukansiemeniä
1 dl pellavansiemeniä
1 dl seesaminsiemeniä
1 dl lupiinijauhoja
2 dl spelttijauhoja
3 dl täysjyvävehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 1/2 dl rypsiöljyä
3 kananmunaa
1 1/2 dl kaura-/soijamaitoa

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sitten öljyä, munat ja maito.

Kaada taikina leivinpaperoidulle uunipellille ja taputtele tasaiseksi. Paista 175 asteessa 30 min. Ota pelti pois uunista, leikkaa levy kekseiksi ja laita lappelleen/ilmavasti limittäin ja kuivata 125 asteessa vielä toiset 30 min.
Parhaimmillaan saksanpähkinätuorejuuston (tai muun hyvän juuston) ja kirsikkahillon kera. Maistuvat myös paljaaltaan tai voin/margariinin kanssa!

Ei kommentteja: