sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Etelän hetelmät

Raikkautta, lämpöä, valoa, iloa. Kevättä.
(Mainittakoon, että tuo lämpö on jäänyt viime päivinä vähemmälle. Nimim. Aamuisin lämpömittarissa -20 astetta. Mutta noin kuvannollisesti lämpöä on riittänyt sitäkin enemmän.)

Pidettiin ystävien E ja T kanssa sunnuntaibrunssi, ihan vain täysin tavallisen sunnuntain (ja E:n vapaan viikonlopun) kunniaksi. Mikäs sen rattoisampaa.
Minun tehtäväkseni sovittiin suolainen puoli, E hoiti eteemme raikkaat appelsiini-papaija-kookossmoothiet ja T oli pyöräyttänyt mielettömän suklaakakun, aah.



Kevät lasissa.


Miljoonasti suklaata. Täyteläistä, kosteaa, rajaton mielihyvän kokemus.

Sain salaattiin inspiraatiota Keittiökameleontti-blogista, samoin kuin E smoothieineen, mikä oli aika hauska sattuma. Sama maku selkeästi. (:




Sitrusta, papijaa, avokadoa

1 rs salaattipinaattia
1 ruukku frisee-salaattia
1-2 rkl sitruuna-oliiviöljyä
1/2 punasipuli
1 avokado
1/2 papaija
1 verigreippi
1/2 sitruuna
2-3 rkl kurpitsansiemeniä
sormisuolaa

Huuhtele pinaatti, valuta ja kuivaa. Kuori ja pilko avokado sekä papaija, viipaloi punasipuli ohueksi. Sekoita avokadopalojen joukkoon sitruunamehua. Leikkaa greippi kalvottomiksi lohkoiksi. (Kotimaiset Kasvikset neuvoo näin: Kun käytät appelsiinia ruoanlaitossa, kuori sen kalvottomaksi: Kuori kokonainen appelsiini juuresveitsellä niin, että hedelmäliha tulee näkyviin. Leikkaa sen jälkeen jokainen lohko yksitellen irti kalvojen välistä. Voit lopuksi puristaa kalvoihin jääneen mehun ruoan joukkoon.) 
Sekoita pinaatti ja frisee salaatin pohjaksi, valuta mukaan sitruuna-oliiviöljyä ja sitruunamehua. Lisää kurpitsansiemenet ja hieman sormisuolakiteitä. 




Salaatin rinnalle paistoin pistaasi-skonsseja, joista tuli aika mureita runsaan täysjyväjauhomäärän vuoksi, mutta makukin oli sitä myöten ihanan jyväinen ja täyteläinen.



Pistaasiskonssit


4 dl jauhoja (2 dl täysjyvävehnäjauhoja, 2 dl spelttijauhoja)

1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 tl suolaa
1 tl (inkkari)sokeria
50 g voita
2 dl (kaura)maitoa tai piimää tai jogurttia tai kermaviiliä tai...
1 dl rouhittuja pistaasipähkinöitä

Voiteluun:

1 keltuainen
1/2 dl (kaura)maitoa

Sekoita kuivaat aineet keskenään, nypi joukkoon kylmä voi ja sekoita lopuksi mukaan kauramaito ja pistaasit. Laita pellille 8-9 kasaa ja painele ne muutaman sentin korkuisiksi kakkusiksi. Voitele keltuaisen ja kauramaidon seoksella. Paista 200 asteessa noin 15 min. Tarjoa tuoreina voin, juuston ja hillon kanssa (tai mitä nyt ikinä satut keksimäänkään).

1 kommentti:

E kirjoitti...

Sunnuntait on kyllä luotu brunsseiluun :) Kiitos ohjeista! Aiheesta saattaa löytyä jotain toisenkin blogin puolelta :))