sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Pimeästä kuuluu ääni

Yön pimeinä tunteina keittiöstä kuuluu.... WRRRRRRRRRRRRRRR!!!!!!!!
Kaikeksi onneksi se onkin vain Helmi, joka päätti alkaa kämppistensä riemuksi valmistamaan salaatinkastiketta klo 0.28.

Lisää tämän soosin tarjoilutilaisuudesta myöhemmin, kunhan saan sen tarjoiltua. Täytyy vain kirjoittaa resepti talteen näin tuoreeltaan, kun sen oikein muistamiseen on vielä jonkinmoinen mahdollisuus.



Paprikainen salaatinkastike

3 paprikaa
1 valkosipulinkynsi
1/2 ruukkua ruohosipulia
1/2 pienehkö omena
3 aurinkokuivattua tomaattia
1 rkl tahinia
1 rkl aprikoosibalsamiviinietikkaa
1 tl dijon-sinappia
n. 1/2 tl suolaa
n. 1/4 tl mustapippuria
1 tl inkkarisokeria
1/2 sitruunan mehu
1/2 tl sipulijauhetta
1 tl kurkumaa
1 tl kuivattua minttua
1-2 dl oliiviöljyä
n. 1/2 dl vettä


Paahda paprikat uunin grillivastuksilla mustiksi, anna jäähtyä. Kuori ja poista siemenkodat. Kuori valkosipulinkynsi ja laita kaikki aineet sekaisin kulhoon. Blendaa tai huristele sauvasekoittimella tasaiseksi.


Jotta postauksessa ei olisi vain ankeita kuvia, tässä vähän tunnelmia tämänpäiväiseltä (nyt jo eiliseltä) brunssilta. Raclettehan oli vallan hauska kapistus! Juustoa tosin olisi riittänyt vähempikin, kuin Stockan myyjän suosittelema 140 g/hlö... Meillä kului yhteensä ehkä 200-250 g viidelle hengelle.

Grilliin meni paprikaa, kesäkurpitsaa, kirsikkatomaatteja, ruisnappeja, pähkinöitä, herkkusieniä...

...parsakaalia, saaristolaisleipää ja kukkakaalia.

Croissantit upposivat parempiin suihin ilman grillailuakin.

Jälkiruokana ihanaa omenapaistosta ja kermarahkaa, siihen sivuun hieman skumppaa. 

2 kommenttia:

Kultasiskoni kirjoitti...

Oh ihanaa! Hei, haluuks kertoa vielä, mitä siihen piknikillä olleeseen paprika-cashewtahnaan tuli? Vaikka tässä ja heti! :) Heh, oon nähnyt jo unia siitä.

Helmi kirjoitti...

Apuva, en ole huomannu tätä sinun kommenttia! Ööööö, mitähän siihen tuli. Ehkä paahdettua paprikaa, cashewpähkinöitä, kikherneitä, tahinia, juustokuminaa, kurkumaa, kuivattua minttua, suolaa, pippuria, sitruunamehua... Noilla saa varmaan jo ihan hyvää aikaseksi. (: