lauantai 14. huhtikuuta 2012

Vadelmaa, mangoa, suklaata

Pääsiäisen kunniaksi tein vähän täyttäriä, jossa halusin täytteinä kokeilla mango- ja vadelmamoussea. Visioin, että niistä tulisi sellaiset mukavan kiinteät kerrokset väleihin, että keltainen ja vaaleanpunainen väri muodostaisivat mukavat kevään väriset herkkuraidat. Niin, saahan sitä visioida.





Ensimmäinen ongelma oli, että en ollut varmistanut liivatelehtivarastojen suuruutta ennen leipomiseen ryhtymistä. Sieltähän löytyi tasan kaksi liivatetta, joka oli auttamatta liian vähän moussehaaveideni toteuttamiseen. Bläääääääh, ajattelin, ja aloin vain sekoitella täytteiden aineksia ilman sen kummempaa päämäärää. No, ei siinä mitään, kun hyvää kakkua tuli kuitenkin. Hieman lisää kiinteytystä mehukkaat vadelma- ja mangotäytteet olisivat voineet kaivata, mutta kyllä ne nyt juuri pysyivät sisällä väleissä.






Kakkupohja

6 munaa
1 1/2 dl inkkarisokeria
1 dl perunajauhoja
1 dl spelttijauhoja
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita varovasti nostellen keskenään sekoitetut kuivat aineet joukkoon. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa noin 40 min.



Täytteistä en nyt osaa sanoa kovin tarkasti, mutta jotain tämmöistä niistä löytyi...


Vadelmatäyte

200 g vadelmia
2-3 rkl hillo-marmeladisokeria
2 liivatetta + tilkka vettä
2 dl kuohukermaa
250 g mascarponea
2 tl vaniljasokeria

Kuumenna vadelmia kattilassa liedellä hillosokerin kanssa ja kiehauta. Kiehauta vesitilkkanen erillisessä kattilassa ja liuota siihen liotetut ja kuivaksi puristetut liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana sekoittaen vadelmasoseeseen. Anna jäähtyä hieman.
Vaahdota kerma, sekoita joukkoon mascarpone ja vadelmaseos, mausta vaniljasokerilla.

Mangotäyte

1 mango
200 g vaniljarahkaa
1 dl turkkilaista jogurttia
1 1/2 kuohukermaa
50 g vaniljasokeria
(mantelijauhetta)

Kuutioi mango pieniksi, raasta valkosuklaa. Vatkaa kerma ja sekoita kaikki aineet keskenään.
(Mango oli kovin mehukasta ja täytteestä tuli aika vetelää, joten lisäsin hieman mantelijauhetta siinä toivossa, että se sitoisi nestettä. Ja kyllähän tuo sen tekikin!)


Koristeeksi tapailin vähän erilaisia suklaakuvioita. Halusin kokeilla jossain näkemieni suklaaperhosten väsäämistä, mutta siitä ei oikein tullut lasta eikä pashaa. Jotain hassuja kukkia, tähtiä ja sydämiä sitten pursottelin menemään. Ihan hauskoja ja loppujen lopuksi tosi helppoja tehdä!



Pienten epäonnistumisten jälkeen kakusta tuli lopulta ihan nätti ja kelpo kapistus. Varsinkin suklaakoristeisiin ja ihaniin tuoreisiin vadelmiin olin hyvin mieltynyt.

Ei kommentteja: