sunnuntai 16. elokuuta 2009

Pikainen kahden kaalin keitto

Olin päiväsydämen kirjastolla lukemassa vähän solun tukirankaa ja kotiin tullessa oli saatava ruokaa ja nopeasti. Tällaisina hetkinä pitää laskea kymmeneen ja kerätä kaikki itsehillintänsä, että jaksaa alkaa kokkaamaan eikä nakkaa suuhunsa ensimmäistä ruoasta käyvää ainesta, joka tulee kotona vastaan. Kaivoin kaapista kylmän rauhallisesti juureksia ja torilta nappaamani parsakaalen ja sitten veitsi heilumaan. Syntyi mieltä ja makunystyröitä lämmittävä soppa, alle puolessa tunnissa.

Kaikki raaka-aineet, paitsi itse kaalet taisivat löytyä tällä kertaa luomuna. Pavut tomaattikastikkeessa kannattaa ehkä jättää väliin epäluomuna, niissä maistuu hyvin selvästi muunnettu maissitärkkelys. Luomuissakin on kyllä sokeria ainesosalistalla, mutta loppujen lopuksi tuotteessa on vain 3 g sokereita 100 grammaa kohti.

Olisin muuten ehkä kuullottanut juureksia, mutta en omista vielä teflonpohjaista kattilaa. Täytynee tästä mennä huuto.nettiä tutkailemaan..



Kahden kaalen keitto

lohko (noin 1/3 pientä) keräkaalta

1 sipuli varsineen

1 iso porkkana

1 pieni juuripersilja

½ palsternakka

3 valkosipulinkynttä

n. 6 dl vettä

2 tl kasvisliemijauhetta

n. 8 mustapippuria

2 laakerinlehteä

n. 1 tl rakuunaa, meiramia ja oreganoa kutakin

1 pienehkö parsakaali

1 prk papuja tomaattikastikkeessa

Laita pilkotut kaali, porkkana, sipuli(ilman varsia), palsternakka, juuripersilja, parsakaalen varret ja valkosipulinkynnet mausteiden kanssa kiehuvaan veteen(keittimellä kiehautettu). Keitä, kunnes juurekset napakoita. (Mulla kesti 10-15 min, aika pienet palat.) Lisää sitten pavut kastikkeineen ja parsakaalen kukinnot kera sipulin varsien ja anna kiehahtaa. Laita levy nollaan ja anna hautua hetki, jotta parsakaalet pehmenevät sopivasti.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

anteeks, mutta on pakko kommentoida että kaali taipuu "kahden kaalin keitto" jne.. kuulostaa hullulta toi "kaalta".

muuten aika näpsäkkä soppa!

Helmi kirjoitti...

Haha, laudatur äidinkielestä muka... Taitaa olla vähän murreperäinen juttu tuo kaalen. Vanhemmat ihmiset meillä päin sanovat minua "Helmeksi" ja siskoani "Pilveksi". :D
Nimim. Kielioppivirheiden korjaus sallittua, suorastaan suotavaa