Tulipa vahingossa tehtyä tosi ihana raakakakku! Surffailin vähän erilaisia ohjeita, enkä löytänyt mitään sopivaa, joten tein lopulta oman synteesin saamistani vaikutteista. Pohjasta tuli ihanan suklainen ja maapähkinävoin ansiosta mutakakkumainenkin. Täyte puolestaan oli samalla raikas ja kermaisen pehmeä. Tätä lisää!
Avokadokakku suklaapohjalla
Pohja:
2,5 dl pekaanipähkinöitä
7 pehmeää taatelia
1 tl aitovaniljaa
3 rkl maapähkinävoita
2 rkl raakakaakaojauhetta
ripaus suolaa
Täyte:
2 dl kookoskerma
2 avokadoa
1 limen mehu
1/2 limen raastettu kuori
3 rkl chia-siemeniä
2-3 rkl agavesiirappia/hunajaa
1-2 rkl kookosöljyä sulatettuna
Päälle:
granaattiomenan siemeniä
kookoslastuja
Hienonna pähkinät ja taatelit sauvasekoittimella, sekoita joukkoon muuta pohjan aineet. Painele pohja leivinpaperoituun 16-18 cm halkaisijalta olevaan vuokaan.
Vaahdota kylmä kookoskerma kuohkeaksi. Soseuta avokadot ja sekoita täytteen aineet keskenään. Anna chia-siementen turvota noin 15 min, kaasa täyte sitten pohjan päälle ja laita kakku pakastimeen pariksi tunninsi tai jääkaappiin yön yli.
Koristele ennen tarjoilua granaattiomenan siemenillä ja kookoslastuilla.
1 kommentti:
Meillä on innostuttu nyt hurjasti avokadosta, joten tämäkin resepti täytyy siis kokeilla. :)
Lähetä kommentti