sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Kaalihommia

Keräkaalia, lehtikaalia, parsakaalia... Kukkakaalia en ole vähään aikaan ostanut, kun ainakaan hinnasta päätellen se ei ole kauden tulte tällä hetkellä. Tiedä kyllä toisaalta noista lehti- ja parsakaalistakaan, mutta halpoja ainakin ovat sattuneet olemaan!

Lehtikaalia olen laitellut viher-marjapöperöihini siksi 'vihreäksi' ja olen hyvin mieltynyt siihen myös pannulla käytettynä. Ultimaattinen pikaruoka siitä syntyi yhdessä kananmunan ja valkosipulituorejuustonokareen kanssa: suikaloitu lehtikaali paistellaan pehmeäksi öljytilkassa, sitten sotketaan mukaan muna tai pari kevyesti sekoitellen ja lopuksi hieman valkosipulituorejuustoa, sitruunasuolaa ja mustapippuria. Nam!


Toisenlainen pannuhyvä syntyi heittämällä rypsiöljyyn muutama hienonnettu valkosipulinkynsi ja jauhettua korianteria, sitten perään suikaloitu lehtikaali, paprika ja kourallinen kuivattuja suppilovahveroita liotettuna ja kuivaksi puristettuna. Pienen paistelun jälkeen vielä hyvä läjä kikherneitä ja pistaasipähkinöitä sekä mausteeksi chiliä, sitruunamehua, hasselpähkinäöljyä ja suolaa



Sitten vielä ne kerä- ja parsakaali. Ei mitään kovin kummoista, mutta perushyvää salaattia, johon pitkästä aikaa keksin tehdä tahinikastiketta. 


Kahden kaalin salaatti tahinikastikkeella

suikaloitua keräkaalia
1 pieni parsakaali napakaksi kiehautettuna
1 pieni punasipuli 
1 pieni porkkana
3 punaista luumua
1 pieni avokado
2-3 rkl auringonkukansiemeniä

Kastike: 
2-3 rkl tahinia
1 rkl vettä
1 rkl omenamehua
1 rkl rypsiöljyä
1-2 tl sitruunamehua
1 tl agavesiirappia
ripaus suolaa

Suikaloi keräkaali esim. juustohöylällä ohueksi, jaa jäähtynyt parsakaali nupuiksi, kuutioi porkkana, luumu ja avokado pieniksi, suikaloi sipuli. Sekoita kastikkeen ainet keskenään ja yhdistä muihin aineksiin. Anna maustua mielellään muutama tunti.

2 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Oi Helmi, nämä on niin ihania nämä sinun reseptit! Mie oon vähän huono keksimään mitään uutta, mutta tästä sain nyt lisää intoa käyttää erilaisia kaaleja :--D JEs! Ja tahini-kastiketta aion tehä kans, koska tahinia löytyy kaapista.

Kai oot kokeillu myös lehtikaalisipsejä? ;>

Luomulaakson Maria kirjoitti...

Ihanalta näyttää! Ja mukava oli pitkästä aikaa poiketa täälläkin - onneksi vauva nukkui tänään päiväunet niin äiti sai hetken omaa aikaa. :)