sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Kuvaamisen jalo ajoitus + pari reseptintynkää

Mulla on sellainen ongelma(, enkä varmaan ole yksin ongelmani kanssa), että ruokailutilanteiden yhteydessä tuntuu vaivaannuttavalta alkaa räpsimään kuvia. (Ja mulla ei edes ole järjestelmäkameraa ja kohdevaloja, vaan tuikitavallinen älypuhelin.) Tämä siis koskee nimenomaan yhteisiä ruokailutilanteita, joihin on osallisena myös ruokavieraita. Usein juuri nämä ruoat myös sattuvat olemaan muutakin kuin sitä jokapäiväistä leipäämme, joten niistä olisi mukava kirjoitella blogiinkin. Aika monta kertaa kiva resepti on jäänyt postaamatta asiallisen kuvamateriaalin puutteessa, mutta olen tullut siihen tulokseen, että blogailu on pelkkä rakkaan harrastuksen (=ruoanlaitto) sivutuote, joten olkoon se myös sivuroolissa. 
Kuvaussessio lauantai-illallisella jäi vähän vajavaiseksi, mutta tässä muutama resepti muutamalla räpsäisyllä höystettynä. Illallinen ja koko ilta taas olivat oikein mainiot, joten väliäkös sillä, että kuvat ovat vähän höttöä!



Paahdettua sitä sun tätä ja parsakaalia -salaatti)

2 isoa porkkanaa
1 munakoiso + suolaa
3 valkosipulinkynttä
1/2 sitruunan raastettu kuori
muutama timjamin oksa
oliiviöljyä

1 parsakaali (nopsaan höyrytetty napakaksi ja jäähdytetty
150 g salaattijuustoa (vuohea, Kolatun Wilhelmiina)
puntti rucolaa
oliiviöljyä 
suolaa, mustapippuria

Viipaloi munakoiso noin 1 cm paksuiseksi, ripottele viipaleille suolaa ja anna itkettyä noin 15 min. Sillä aikaa kuori ja pilko porkkanat (puolitettuja viipaleita) ja valmistele parsakaali. Pyyhi munakoisoviipaleilta nesteet talouspaperilla ja pilko nekin porkkanoiden kanssa samaan kokoluokkaan. Levitä uunipannulle porkkanat, munakoisot, valkosipuli, sitruunan kuori, timjami ja oliiviöljy. Paahda 225 asteessa noin 20-25 min. Anna jäähtyä.
Kuutioi salaattijuusto ja sekoita ainekset salaatiksi. Muista tarkastaa maku ennen tarjoilua! 





Rukiinen ja juustoinen "muka-focaccia"

3 dl kylmää vettä
8 g hiivaa
2 dl hiivaleipäjauhoja
2 dl ruisjauhoja

3/4 tl suolaa
1 tl ruokosokeria
2 rkl oliiviöljyä
sopivasti vehnäjauhoja

oliiviöljyä
maukasta juustoa raasteena (edelleen Castellon alppijuustoa)
tuoretta timjamia

Sekoita kylmä vesi, jauhot ja hiiva, anna seisoa noin 5 tuntia. Lisää joukkoon suola, sokeri, öljy ja vaivaa jauhoja sen verran, että saat löysähkön ja sitkoisen taikinan, joka juuri alkaa irrota kulhon reunoilta. Painele levyksi leivinpaperille ja anna kohota 30-60 min. Paina sormenpäällä pintaan muutamia kuoppia, valuta oliiviöljyä, ripota juustoraaste ja timjami. Paista 220 asteessa 15-20 min. 

Ei kommentteja: