sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Mitäpä sitä ihminen sunnuntaina muuta tekisi

Brunssihommia, siis! Nyt ensimmäistä kertaa uudessa kodissani, missä olen viihtynyt mainiosti ensimmäisen viikkoni. Jyväskylän vierailijan ja yhden vaki-oululaisen kanssa pistimme pöydän koreaksi. Sääkin oli mitä ihanin, aurinkoinen ja lauha. Kevät taitaa tosiaan olla tuloillaan!Menu:

- mimosa

- paistettuja perunoita ja siikaa, uppomunia ja ranskankermaa
- vihreä salaatti ja seesamivinegretti
- patonki, voi ja tuorejuusto

- marjarahkaa digestivellä
- siemenkeksejä, tuorejuustoa, kirsikkahilloa
- espressoa ja vaahdotettua maitoa (ilman mitään sen kummempia mittailuja ja kaatojärjestyksiä)
Uppomunia en ole koskaan ennen tehnyt, joten tuumasta toimeen! Katselin oppeja Julia Childin ranskalaisen keittotaidon raamatusta ja myöskin tutusta ja turvallisesta Pastanjauhantaa-blogista. Rikoimme munan suoraan kattilaan, mikä ehkä epävarmensi lopputulosta, mutta yllättävän hyvin ne lopulta pysyivät koossa, vaikka vähän valkuaista levisikin pitkin kattilaa...Perunalisukkeeseen yksinkertaisesti paistettiin keitetyt perunat öljyssä muutaman valkosipulinkynnen kanssa, mausteeksi suolaa (ja pippuria, mutta pippurimylly on jäänyt seikkailemaan johonkin muuttoliikenteen jalkoihin). Suolalla ja sitruunamehulla maustettu, voissa paistettu siika täydensi perunan, ranskankerman ja uppomunan liiton, nam!


Jälkiruoassakaan ei sen kummempia. Rahkaan sekoitettiin mansikoita ja mustaherukoita, vatkattua kuohukermaa ja rahkaa sekä hieman intiaanisokeria. Digestive-muru päällä toi kivaa purutuntumaa.
Uusi mokapannuni (en oikein pysty kutsumaan Bialetti Moka Expressiäni enää miksikään muuksi kuin mokapannuksi, joten mokapannu mikä mokapannu) ja alkuvaikeuksien jälkeen saimme aikaiseksi herkullista mokaa!
Hippikekseistä kirjoitan oman tarinan päivänä toisena.

Ei kommentteja: