sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Lumouduin kaurasta

Käynnissä oleva Lumoudu kaurasta -hanke haastoi 10 suomalaista ruokabloggaria keksimään jotain jännäää kaurasta. Itse en valitettavasti kuulunut tähän joukkoon (ja toisaalta ihan hyväkin, niin ei tule ainakaan turhia paineita), mutta ajattelin silti kokkailla iltani iloksi teemalla kaura.
Tykkään puurosta, erityisesti kaurapuurosti, erityisesti jänkistä kaurapuurosta ja erityisesti marjojen kanssa. Isäni on lisäksi opettanut minulle moton "ken keitetyn paistaa, se makian maistaa". Siinähän sitä osviittaa alkoi jo ollakin.

En voinut olla miettimättä, että onkohan tämä ihan urpo ajatus, mutta onhan sitä toisaalta ennekin urpoja ajatuksia toteuteltu. Ja on sitä tosiaan urpompiakin asioita tullut tehtyä!
(Toim.huom. Anteeksi nyt vain kaikki Urpo-nimiset ihmiset, tässä ei ole mitään henkilökohtaista. Nimen käyttö tehosteadjektiivina ei liene korrektein mahdollinen teko, mutta on vain jäänyt tavaksi. Siis pahoittelen, jos olen aiheuttanut mielipahaa. Ei ole tarkoitus.)





Leivitettyä kaurapuuroa marjahillokkeen ja kotijuuston kera

kylmää, paksua kaurapuuroa
kananmuna
kauraleseitä
kookosöljyä (tai voita tai rypsiöljyä)

400 g pakastemarjasekoitusta
1 kanelitanko
1 tl kardemumman siemeniä
2 rkl inkkarisokeria
1/4 dl vettä

kotijuustoa (tai miksei vaikka leipäjuustoa tai brietä!)
hunajaa

Kiehauta pakastemarjat, mausteet ja vesi. Anna kuplia noin 3 min ajan ja jäähdytä sitten.
Muotoile kaurapuurosta haluamasi muotoisia "pihvejä" ja kasta ne sitten sekoitetussa munassa, jonka jälkeen pyöräytä kauraleseissä. Paista molemmin puolin rapeiksi haluamassasi rasvassa.
Aseta tarjolle marjahillokkeen ja kotijuuston päälle, viimeistele valuttamalla päälle hunajaa.





Nam. Jämät, joita syön kirjoittelun lomassa kera omena-vaniljahillon (tulossa lähiaikoina), maistuvat melkein paremmilta kuin tuoreet paistikkaat! Vaikka oli hieman lämpöinenkin versio hyvä.

Toistan, nam.



6 kommenttia:

inga kirjoitti...

En olekaan koskaan tajunnut, että kaurapuuroakin voi paistaa pannulla! :D Mahtavaa!

Helmi kirjoitti...

En minäkään sitä ennen sunnuntaita tajunnut. :D Mutta kannatti herätä!

Mimmi M kirjoitti...

On ihanaa herkkua ja nimenomaan leivitetynä tykkään kans. Meillä yleensä korppujauhot käytössä. samaisen sanonnan on minunkin vanhemmat iskostaneet tajuntaani. Kotijuusto on lempparijuustoja, tällaisen kanssa en ole sitä koskaan nauttinut.

Helmi kirjoitti...

Kannattaa kokeilla kotijuuston kanssa! Se sopii minusta tosi kivasti makeankin kanssa tarjottavaksi.

Päivi / Inkiväärihillo kirjoitti...

Niin hassu sapuska että varmaan pakko kokeilla :D uppoaisikohan mieheen joka ei erityisemmin välitä puuroista.. jos en kerro että kyseessä on paistettu puuro!

Helmi kirjoitti...

Kämppiksenikin katsoivat vähän vinoon puuhiani: "Niin että leivitettyä puuroa..." Joutuivat kyllä maistettuaan myöntämään, että hyväähän se oli! Tarpeeksi hilloa ja kotijuustoa kylkeen, niin eiköhän miehellekin puuro ala maistua. :D