maanantai 19. maaliskuuta 2012

Raparperi-vadelmapiiras

Tässä on meinaan torttu vailla vertaa! Hiihtolomalla kokoilin reseptileikkeitäni yhdelle koolle ja leikkaaliimailin niitä vihkoon, jonka seurauksena törmäsin monenmonituisiin ideoihin ja herkkuresepteihin, joita täytyy päästä kokeilemaan. Tähän piirakkaan sain inspiraation Ruoka-Pirkan ohjeesta, eikä mennyt vikaan. Kiisselimäinen raparperi-vadelmatäyte rukiisella pohjalla ylitti odotukset!
Nam!
Ugh, olen puhunut.





Raparperi-vadelmapiirakka

125 g voita
1/2 dl inkkarisokeria
1 kananmuna
2 dl ruisjauhoja
2 dl vehnäjauhoja

Täyte:
n. 3 dl raparperin paloja
200 g pakastevadelmia
n. 1/2 dl vettä
1 1/4 dl inkkarisokeria
1/2 dl perunajauhoja

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri, lisää muna vatkaten. Sekoita joukkoon myös kuivat aineet ja painele taikina leivinpaperoidun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Sekoita kattilassa vesi, perunajauhot, sokeri, vadelmat ja raparperi ja kiehauta seos. Kaada hieman jäähtynyt kiisseli piirakkapohjalle ja paista koko konetta 200 asteessa puolisen tuntia. Tarjoa vaniljajäätelön kanssa.

 

Ei kommentteja: