maanantai 30. tammikuuta 2012

300.


Tästä tulee muuten blogin 300. postaus - taivas varjele! 

Pitkästä aikaa valmistin yhtä suurista herkuistani: marinoitua parsakaalia ja fenkolia. Edellisessä postauksessa kerroinkin minun ja fenkolin rakkaussuhteesta, joten ei ole yllätys, että tämä sesonkikasvis esiintyy taas köökissäni. Tuttuun kaavaan lisäilin vähän twistiä inkivääristä ja valkosipulista sekä sitruunalla maustetusta oliiviöljystä. Pikapäivällisellä mukana myös tomaattia, kesäkurpitsaa, rucolaa, oliiveja, vuohenjuustoa sekä paahdettuja ja soijalla maustettuja auringonkukansiemeniä. Aijajai!


Ei sitten tarkenneta...

Marinoitua parsakaalia ja fenkolia

1 parsakaali
1 fenkoli

2 rkl vettä
1 ½ rkl hunajaa
2 rkl valkoista balsamicoa tai muuta mieleistä etikkaa
3-4 rkl sitruunan makuista oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
peukalon pään kokoinen pala inkivääriä
1-2 tl suolakiteitä (Maldon)
mustapippuria

Leikkaa parsakaali nupuiksi ja siivuta fenkoli ohueksi.
Hienonna valkosipuli ja inkivääri. Sekoita marinadin aineet keskenään ja lisää joukkoon kasvikset. Anna maustua ainakin 8 tuntia, vaikka yön tai miksei päivänkin yli.
Tämän sekaan olisi muuten kiva heittää papu poikineen. Vaikka kidney-sellaiset voisivat olla aika makoisia!

Saavuin juuri Kuopioon ja huomenna luvassa on kokkailua Elintarvike2-kurssin tiimoilta. Teemana on kasvisruoka, jipii! Erittäin kasvispainotteisesti olemme muutenkin kokkailleet, paitsi viime kerralla, jolloin teemana oli liha. Seuraavalla ja samalla viimeisellä kerralla taas on vuorossa kala, jolloin pääsemme kuulemma käsittelemään kokonaista madetta ja muita vonkaleita! Ravitsemustieteen opiskelu on niiiiiiin kivaa!

3 kommenttia:

Emilia kirjoitti...

Nam! :)

maama kirjoitti...

Helou pitkasta aikaa! Kiitos kommentista dyykkaus-postaukseeni, sain samalla taas muistutuksen tulla vierailulle blogiisi :) Tanne kun ei jostain syysta pysty liittymaan lukijaksi(?) niin en sitten nae blogiasi myoskaan hallintapaneelin blogilistalla. Sitten unohtuu kokonaan! Mutta parempi myohaan kuin ei milloinkaan. Ilokseni tulin nyt kylailemaan ja livoskelen huuliani katsellessani kuvia ja lukiessani reseptejasi. Njam. Sina kumoat sen kasityksen, etta ravitsemustieteilija ei osaisi laittaa ruokaa ;) Meita on joka junaan. Itse asiassa olenpa minakin viime aikoina aktivoitunut keittion puolella, niin paljon kuin olenkin kitissyt ruoanlaiton vaivalloisuudesta. :>

Tama resepti alleviivaa juurikin minun periaatteitani: Yksinkertainen on parasta. Dyykkausreissun antina oli tosiaan myos herkkusienia ja purjoa(minun kasissani aivan uusi tuttavuus) ja paatinpa kokeilla niinkin yksinkertaista reseptia kuin "herkkusieni-purjo-munakas." Ripaus soijakastiketta sekaan, nokkosjauhetta ja juustoraastetta paalle ja a vot!

Onnittelut 300.nnesta postauksesta :) Siihen mahtuu aikamoinen maara resepteja joita taytyy itsekin alkaa testailemaan.

Ainiin, toinen asia oli tama: Olen kovasti suunnitellut etta tulisin Suomeen Erasmus vaihtoon kakkosvuodeksi! =) kylla, Suomeen. Olisi mahtavaa saada perspektiivia asioihin myos omasta maasta ja kasvattaa tietotaitoa kotimaan asioiden osalta. Harmillista on vaan se, etta Kuopion paassa opettajat ovat todella kannustavia ja innoissaan koulujemme valisesta yhteistyomahdollisuudesta, mutta Bournemouthin paassa jumittaa. Tajusin etta syyna on tietenkin raha: jos Suomesta alkaisi tulla tanne vuorostaan vaihto-opiskelijoita, se tarkoittaisi koululle enemman "ilmaisia" opiskelijoita jotka veisivat paikkoja maksavilta opiskelijoilta. :/ Ja taalla lukuvuosimaksut pompsahtivat juuri tana vuonna kolminkertaisiksi(niille jotka aloittavat 2012 tai myohemmin)! Yritan taistella viela asian puolesta. Jos toteutuu, me nahdaan syksylla Kuopiossa =)

Helmi kirjoitti...

Inspiroimanasi sain aikaiseksi laittaa lukija-gadgetin tuonne vasempaan laitaan keikkumaan, toivottavasti lukijaksi liittyminen onnistuu sitä kautta!

Toivottavasti saat vaihtohommat onnistumaan! Olisi varmasti tosi avartavaa saada sinut mukaan opiskeluremmiimme, toisi varmasti vähän perspektiiviä kuulla enemmän liikennevalomallista ja muista Enklannin maan ihmeistä! ;)

Olen itsekin suunnitellut vaihtoon lähtöä ensi vuoden jälkeen ja toivelistalla olisivat enkunkieliset maat: brittilä, Australia ja Kanada. Saas sitten nähdä, että onnistunko mihinkään niistä pääsemään. Lääkiksen kautta voi tehdä vähän tiukkaa, mutta ravitsemustieteen puoli kiinnostaisikin minua tässä suhteessa enemmän.

Kiva, että kokkailua on alkanut innostaa! Sen ei tosiaankaan tarvi olla aina mitenkään monimutkaista: hyvät raaka-aineet ja hieman arvostusta niitä kohtaan. Sillä pääsee jo pitkälle. (: