sunnuntai 25. huhtikuuta 2010

Salaattibuffet ja sosekeittoa


Olin käymässä äikkärän ja isin luona ja, kuten tavallista, kokkailin ja leivoin innoissani, kun kerran on muitakin syöjiä ja aikaakin riittävästi. Leivoin sämpylöitä ja pullaa sekä laitoin illaliseksi Etra-henkiset tarjoilut: vegaaninen salaattibuffet ja keitto. Itse tykkäsin hulluna, samoin äiti, mutta isille tämä salaattiosio ei oikein uponnut. Sille näyttisikin paremmin menevän salaatti, johon ainekset on sekoitettu valmiiksi, eikä tällaiset erillisinä tarjoiltavat rehut. Omituinen tyyppi...

Buffetista löytyi...
-keräsalaattia maustettuna kevyesti sitruuna-rypsiöljyllä
-tomaattia, sekä tavallista että kirsikkamallisia
-kurkkua
-appelsiinia ja viinirypäleitä
-marinoitua valkokaalta
-marinoituja kidneypapuja
-marinoituja punajuuria

Kaalin marinadissa oli noin 1:2:2 vettä, viinietikkaa ja rypsäriä. Lisäksi suolaa, hunajaa, pizzamaustetta ja mustapippuria.

Punajuurten marinadissa taas sitruunarypsäriä, valkosipulia, inkkarisokeria, suolaa, musta- ja valkopippuria, timjamia ja rakuunaa.

Kidenypavut ehostin niin ikään oliiviöljyllä, sitruunamehulla, chilillä, valkosipulilla, korianterilla, persiljalla, inkkarisokerilla, mustapippurilla ja suolalla.

Sitten vielä keitto(, jonka unohdin kuvata syönnin aikana ja näin kauniin otoksen sain otettua jämistä kattilan pohjalta...), joka olikin oikein maistuvaista mielestäni. Aika Etra-vaikutteinen tämäkin. Ja jos tämä Etra herättää kysymyksiä, niin sehän on siis kasvisruokala Oulussa, joka tarjoaa kaupungin maistuvinta vegaaniruokaa. http://www.etrainfo.fi/

Sekalainen sosekeitto

loraus (n. 2 rkl) öljyä
n. 1/2 tl korianteria
3 valkosipulinkynttä
1 sipuli
1/2 purjoa (á 300 g)
4 perunaa
3 porkkanaa
1 pieni kukkakaali
1,5 dl punaisia linssejä
8-9 dl vettä
3 tl kasvisliemijauhetta
ripaus suolaa
mustapippuria
1 tl basilikaa
1 tl persiljaa
1/2 tl kirveliä

Tarjoiluun
(paahdettuja) auringonkukansiemeniä

Paloittele kasvikset. Kuullota öljyssä ainekset korianterista porkkanoihin, lisää lopuksi linssit ja kukkakaali. Lisää sitten vesi ja mausteet ja anna kiehua hiljalleen kypsäksi. Soseuta ja tarjoa auringonkukansiementen kanssa.

Ei kommentteja: