keskiviikko 21. lokakuuta 2009

Kookosta, kukkakaalta, chiliä..

Ostin kaupasta kukkakaalta ja chilejä, joista halusin jotain tehdä. Kukkakaalet on ollu nyt niiiiiiin herkkua, että voisin syödä niitä koko ajan. Viileä päivä inspiroi tekemään mausteista keittoa, josta tulikin oikein maukasta.

Mausteinen kukkakaali-kookoskeitto

1 punainen chili
pala inkivääriä
1-2 rkl kookosöljyä
2 perunaa
2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
1 kukkakaali
noin 8 dl vettä
1 1/2 tl Maldon-suolaa
1 vihreä paprika
1 pieni prk herkkusieniviipaleita
150 g pakastepinaattia
n. 1/2 prk kookosmaitoa

Kuullosta hienonnettua chiliä ja inkivääriä öljyssä, lisää sipulit ja perunakuutiot ja pyörittele hetki. Lisää suola ja vesi ja jätä kiehumaan hiljalleen. Lisää myös kukkakaalen nuput ja suikalotu paprika. Kun perunat ja kukkakaalet ovat pehmeitä, lisää sienet, pinaatti ja kookosmaito. Anna hautua vielä pieni hetki ja tarkista maku.


Lopusta kookosmaidosta piti keksiä jotakin seuraavana päivänä ja tein aika perusratkaisun: kaali-linssipataa. Aika perinteinen yhdistelmä, linssit, kaalet, mausteet, kookosmaito, mutta ah, niin hyvää.

Pannussa ensin kuullotettu korianteria, juustokuminaa, kurkumaa ja hienonnettua valkosipulia kookosöljyssä. Sitten mukaan porkkana-, sipuli- ja herkkusieniviipaleita sekä kukka- ja parsakaalen nuppuja sekä ruskeita (tai vihreitä) linssejä. Pyörittelyä, kookosmaitoa sekä suolaa sekaan ja sitten kansi päälle. Noin 20 minuutin kuluttua pannu on valmista. Rinnalle ehdottomasti tomaattilohkoja ja ateria on valmis.

3 kommenttia:

Luomulaakson Maria kirjoitti...

Blogissani on sinulle jotain... :-)

mariapauliina kirjoitti...

Helei! Hairahduin blogiasi lukemaan ja tykkään näkemästäni :D itsekin aloitin juuri opiskelut Oulussa ja samanlaisia ajatuksia ravitsemuksesta pyörii päässä. Oletko käynyt syömässä Etrassa, Oulun kasvislounaspaikassa? Aivan mahtava, suosittelen. Salaattipöytä on herkku: löytyy siemeniä, hapankaalta, hummusta...yms yms. Nam!

Helmi kirjoitti...

Onpas hauskaa, että tykkäät pöperöistäni mariapauliina. (: Etra on tuttu paikka, käyn siellä lounaalla oikeastaan joka päivä tätä nykyä. Salaattiöytä on tosiaan jotain muuta kuin normi lounaspaikkojen perunasalaattimössöt ja muutenkin ruoka on niin sfääreistä että! Ja leipä itse tehtyä ja tietää mitä syö ja... <3

Kiitos kovasti Eilonwy(tämä tulee kyllä vähän myöhässä..). Anteeksi vain, kun en ole laittanut vahinkoa kiertämään. Hankin inspiraatiota. (: