keskiviikko 26. marraskuuta 2008

Paprikacouscous

Pikaista ruokaa lounaaksi ihanan lumimyräkän keskelle. Iltapäivällä meninkin innoissani lumitöihin, tein niitä oikein varastoon, mikäli sattuu käymään niin ikävästi, että ensi viikolla tulee lauhaa. Isi kyllä lohduttaa, että ei se lumi enää kovin helpolla lähde, mutta sitä se on tehny parin viime vuoden ajan, joten olen vähän skeptinen isännän teesejä kohtaan. Mutta asiaan eli reseptiin.

Paprikacouscous

½ dl täysjyväcouscousia
reilu 1 dl vettä
fetojen öljyä
½ paprika
½ sipuli
basilikaa, oreganoa, valkosipulijauhetta, mustapippuria, suolaa
5 oliivia
muutama fetasnacks-kuutio (aurinkokuivattu tomaatti)
(3 rosepippurimarinoitua valkosipulinkynttä)

Kiehauta vettä vedenkeittimellä ja kaada kiehuva vesi couscousin päälle. Anna turvota kannen alla. Kuullota sipuli ja paprika öljyssä, mausta. Sekoita couscous, kasvissekoitus, feta, siivutetut oliivit ja halutessasi siivutetut valkosipulinkynnet. Nauti hyvän leivän kera(hunajaista pellavansiemenleipää valkosipulimajoneesilla päällystettynä).

Maistoin ekan kerran Pirkan luomuoliiveja, joita on joskus tullut hamstrattua. En ehkä suosittele oliiveihin vasta totutteleville, mutta niiden maailmaan jonkin verran tutustunut voi kokeilla. Ainakin mustat(kaikki annokseeni joutuneet taisivat olla mustia) olivat aika vahvan makuisia, ruoassa kuitenkin ihanan vivahteen antavia.

Ei kommentteja: