sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Marjapiiras & yllärihyvää säilyketölkistä

Tein töihin vietäväksi marjapiirakkaa vähän hetken mielijohteesta. Jääkaapin saksanpähkinätuorejuusto ja ranskankerma saivat suunnan elämälleen, minä tyydyttää leipomisviettini ja tulipa vielä hyvää piirakkaakin! 



Marjapiiras

Pohja:
150 g voita
3/4 dl sokeria
1 muna
1 1/2 dl kauraleseitä
n. 3 1/2 dl hiivaleipäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Päälle:
3 dl pakastemarjoja (puolukoita+mustikoita)
2 tl perunajauhoja
(50 g valkosuklaata rouhittuna)

150 g saksanpähkinätuorejuustoa (President, ainakin Haaparannalta saa; muukin tuorejuusto tietty käy!)
1 dl ranskankermaa
1 muna
3/4 dl sokeria

Sulata voi pohjaa varten, sekoita yhdessä sokerin ja munan kanssa. Lisää kuivat aineet, sekoita tasaiseksi ja painele leivinpaperoituun piirakkavuokaan.
Sekoita marjoihin perunajauhot ja levitä piirakkapohjalle. (Ripota päälle valkosuklaarouhe, jos sitä on sattunut jäämään toisen tortun koristelusta.) Sekoita keskenään tuorejuusto, ranskankerma, muna ja sokeri ja kaada marjojen päälle. Paista 175 asteessa 30-40 min. 


Sitten vähän tällainen epäkulinaarin näköinen työnaisen ateriakuva: hervoton läjä salaattia, kun olet nälkäkuoleman partaalla ja kasaat vain lautaselle kaiken, minkä kiinni saat.


Mitä siinä sitten on? 

- suikaloitua kaalia
- rucola-vuonankaalisekoitusta
- kurkkua
- kirsikkatomaatteja
- punajuurta
- herneitä ja vihreitä papuja
- fetaa
- metsäsienisalaattia
...JA the juttu eli 
- savusärkeä öljyyn säilöttynä

NAM! Ostin savusärkeä joskus kokeeksi purkin ruokamessuilta, mutta nyt vasta maistoin ja NAM! Oli ihan tosi herkullista, varsinkin salaattiläjässä etikkaisien punajuurien ja täyteläisen sienisalaatin ryhdittämänä. Suosittelen lämpimästi tätä roskakalatuotetta, jos jossain näette!

Ei kommentteja: