(Uunini suhteen olisikin avautumisen paikka, sillä vaikka se ei väitä olevansa kiertoilmauuni, puhaltaa siellä kuin ennen Norjassa, eikä puhallusta saa millään vaimennettua, koska kyseessä ei ole kiertoilmauuni. Huoh. Ensimmäisen maailman ongelmat taas potkivat päähän.)
Lohi-blåmögelostburgeri, bataattiranut ja coleslaw
ruispaloja
lämminsavulohta
salaattia
tomaattia
punasipulia
hyvää sinihomejuustoa
tsatsikia (kts.yst. aikaisempi postaus)
Coleslaw:
lohko keräkaalia
1/2 punasipuli
1 suippopaprika
1 rkl valkoviinietikkaa
1/2 tl suolaa
1/2 dl venäläistä jogurttia
1/2 dl majoneesia
ripaus chiliä
1-2 tl inkkarisokeria
mustapippuria
Bataattiranut:
1 pieni bataatti
1 rkl oliiviöljyä
1 tl juustokuminaa
sormisuolaa
Tee ensin coleslaw: Suikaloi kaali (muista se juustohöylä!), punasipuli ja paprika. Sekoita suikaleisiin suola ja etikka painellen kauhalla suikaleita kasaan. Lisää jogurtti, majo ja mausteet. Laita kylmään maustumaan, tarkasta lopuksi maku.
Ranut: Suikaloi bataatti tikuiksi (, mutta älä liian ohuiksi, kuten allekirjoittanut). Pyörittele öljyssä ja juustokuminassa ja levitä uunipellille. Paista 225 asteessa noin 15 min, lisää lopuksi suolakiteitä.
Kokoa burgerit: Paahda ruisleivät uunissa ranujen jälkilämmössä. Kasaa leivälle täyteet ja "kiinnitä" tsatsikilla.
Voilá, sitten vain tarjolle!
P.S. Kyllä niitä jouluisempiakin juttuja on kohta tuloillaan... <: p="">
1 kommentti:
Bataattiranut on mun herkkua! Mut ens kerralla teen tämmösen setin kylkeen! Yks sana: NAM! :)
PS. Ihan kauhee ikävä sinua, Helmi!
Lähetä kommentti