perjantai 29. marraskuuta 2013

Kuorrutettu piparkakku - puolukat & valkosuklaa eivät petä

Ensimmäiset joulun tuoksut keittiössä, kello on kahdeksan maanantaiaamuna. Tiukan työviikon ja juhlaviikonlopun jälkeen leppoisa ja tunnelmallinen arki tuntuu pakahduttavan ihanalta. Kuppi kahvia, päivän lehti ja aurinko nousee pikkuhiljaa uuteen päivään, uuteen viikkoon. Ah, lämmöllä muistelen vieläkin noita tunnelmia, joiden voimalla jaksaa tehdä tämän viikonlopun ja ensi viikon töitä.




Mutta siis tämä kakku, se on hyvää. Varsinkin levättyään yön yli jääkaapissa, se on tosi hyvää.
Myös piparit persimonilla ja Auralla voi pureksia hyvällä halulla!



Piparkakku tuorejuustokuorrutteella avec puolukat&valkosuklaa

Pohja: 
250 g voita
3 dl ruokosokeria
4 kananmunaa
7 dl hiivaleipäjauhoja
1 rkl kanelia
2 tl inkivääriä
1 tl kardemummaa
1 tl neilikkaa
2 tl leivinjauhetta
1 1/2 dl turkkilaista jogurttia

Kuorrute:
200 g tuorejuustoa
75 g pehmeää voita
1 1/2 dl tomusokeria

puolukoita (tomusokerissa pyöräytettyinä)
rouhittua valkosuklaata

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri, lisää munat vatkaten yksitellen. Lisää sitten sekoitetut kuivat aineet ja turkkilainen jogurtti. Kaada taikina leivinpaperoituun uunipannuun, noin 20x35 cm. Paista 175 asteessa 30-40 min. Anna jäähtyä.
Vaahdota pehmeä voi, tuorejuusto ja tomusokeri kuorrutetta varten. Levitä jäähtyneelle pohjalevylle. Anna levätä mieluusti yön yli jääkaapissa. Ripota päälle puolukoita ja valkosuklaarouhetta tarjoilua varten.

Ei kommentteja: