sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Rosepippurilohi

Itsenäisyyspäivän herkkuaamiaiselle valmistelin tätä lohta kera saaristolaisleivän ja maistuihan tuo. Melkein haluttaisi ottaa revanssi joulupöytään, mutta katajanmarjainen versioi kuuluu perinteiseen repertuaariin, joten pysymme varmaankin siinä. Tämä kuitenkin sopii myös muihin vuodenaikoihin, jos joulun kalaresepti on jo valittuna. 




Rosepippuri-graavilohi (ohje Makuja)



Ripottele pellin tai astian pohjalle karkeaa merisuolaa. Aseta lohifilee (ruodot poistettu) astiaan nahkapuoli suolaa päin. Murskaa rosepippurit kevyesti huhmareessa. Murskaa tillinoksia hieman veitsen lappeella. Pyyhi kalan pinta halutessasi konjakilla. Ripottele suola ja rosepippurit lohen pintaan tasaisesti. Ripottele pinnalle myös sokeri ja aseta tillinoksat kalan päälle.Aseta pinnalle voipaperi ja kevyt paino, esim. lautanen. Anna kalan graavaantua kylmässä mieluummin puolitoista vuorokautta. Poista pinnalta paino, pyyhi ylimääräiset mausteet pois kalan pinnalta ja siivuta kala ohuesti tarjolle.

Ei kommentteja: