tiistai 21. lokakuuta 2008

Lohilasagne ja marinoidut pavut

Olenkin oikein kunnolla tarttunut uusimman Makun resepteihin ja jatkoin samaa rataa eilen illalla, kun pullaa leivottuani laitoin uuniin lopuksi lohilasagnen. Se on sitten odottelemassa valmiina, kun tulen pikku reissutani huomenna.



Lohilasagne

½ pkt lasagnelevyjä

250 g graavilohta

1 ruukku basilikaa

150 g mustaleimaraastetta (laitoin noin desin parmesaaniraastetta)

Kastike:

250 g purjoa

1 rkl öljyä

750 g tomaatteja

1 solo-valkosipuli (laitoin 3 kynttä)

6 dl kermamaitoa (vajaa purkki kaurakermaa, loput soijamaitoa)

2 rkl vehnäjauhoja (laitoin ehkä 3 rkl)

½ dl sitruunamehua

1½ tl suolaa

½ tl mustapippuria

1½ rkl sokeria (laitoin 1½ tl)

Kuullota purjo öljyssä, sekoita sitten jauhot. Lisää kermamaito ja kiehauta. Seuraavaksi hienonnettu valkosipuli ja kuutioidut tomaatit. Kiehauta taas, anna muhia hetki ja mausta lopuksi. Laita vuokaan alimmaiseksi kastiketta, sitten kerros lasagnelevyjä. Ripottele levyjen päälle lohta, basilikaa ja juustoa, sitten kastiketta. Laita päälimmäiseksi kastiketta ja juustoraastetta. Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 40 min



Marinoidut vihreät pavut

450 g vihreitä pakastepapuja (laitoin 300 g papuja ja vajaan pussin herneitä)

1 sipuli

3 valkosipulinkynttä

1 dl vettä

1 dl öljyä

1 dl omenaviinietikkaa

½ dl hunajaa

1 tl suolaa

mustapippuria

muutama tuore tai kuivattu timjamin oksa (jotka muuten unohdin kokonaan...)

Sekoita marinadiin jäiset pavut ja anna maustua yön yli jääkaapissa.

Maistoin yhden pavun ennen lähtöä ja ei nyt ollut mitenkään erityisen hurmaava makukokemus. Ei nyt pahaakaan ja ehkä maistuu ruuan kanssa paremmalta, ehkä jopa lämpiminä..? Tämän päivän ohjeista saattaa kyllä puuttua jokunen ainesosanen, kun en ole kotona, enkä siis myöskään näe respetejä, mutta lisäilen huomenna, mikäli jotain puuttuu.

Seuraavana päivänä...

Täytyi noita reseptejä vähän täydentää ja näin jälkikäteen on kyllä pakko korjata myös kommenttia pavuista; olivat nimittäin oikein maukkaita! Syötiin noin puolet lasagnen kanssa, loput sitten pätkin pienemmiksi ja suikaloin sekaan kaalta, kun kastikettakin oli niin reilusti. Huomiseksi siis luvassa uusi uljas salaatti.

Ei kommentteja: