perjantai 17. lokakuuta 2008

Kurpitsa-juureslaksa

Ohje on rankalla kädellä muokattu Uusi kasviskeittiö nimisen opuksen reseptistä. Aivan kiva, mutta idut oli vähän hämmentäviä; ne oli jotenki liian rapsakoita pehmeiden juuresten sekaan.


1 hengen annos:

1 pieni peruna

1 pieni porkkana

pieni lohko kurpitsaa

kourallinen vihreitä papuja

kourallinen (mung-pavun) ituja

½ sipuli

1 valkosipulinkynsi

½ punainen chili(mieto)

pieni pala inkivääriä

kurkumaa

öljyä

n. 1 dl kumpaakin, kookosmaitoa ja vettä

korianteria

ripaus inkkarisokeria

soijakastiketta

tuoretta basilikaa

Keitä juurekset kypsiksi. Hienonna chili ja sipulit, raasta inkivääri. Lämmitä kurkumaa hetki öljytilkassa, lisää sitten sipulit, chili ja inkivääri. Kuullota ja lisää sitten nesteet, korianteri, inkkarisokeri ja soija. Anna kiehua hiljalleen noin 10 min. Laita lautaselle juurespalat sekä pavut ja idut, kaada sitten liemi kattilasta päälle. Koristele basilikalla ja nauti leivän kera.

Ei kommentteja: