sunnuntai 5. lokakuuta 2008

Linssikeitto viilentävällä sitruunajogurtilla


Ohje on vähintäänkin houkuttelevasta opuksesta nimeltä Keittiössä vihertää(Sitruunakustannus) napattu. Alkuperäisessä reseptissä käytettiin tuoretta chiliä, jota ei ollut kaupassa saatavilla. Siispä käytin jauhettua. Linssitkin loppu vähän kesken(vain puolisen desiä), joten keitto oli hieman litkua verrattuna kuvitelmiini, mutta ei se kyllä yhtään haitannu, oikeastaan päinvastoin. Kaverina söin tekemääni spelttileipää.
Kirjan ohje oli kahdelle hengelle, toteutin siitä puolet.
½ punainen chili(chilijauhetta)
½ keltasipuli
1 valkosipulinkynsi
1 rkl oliiviöljyä
2 rkl tomaattipyreetä
2 perunaa
2 dl punaisia linssejä
6 dl kasvislientä
1 tl jauhettua juustokuminaa
1 laakerinlehti
suolaa ja pippuria
Paista sipuli, valkosipuli ja chili pikaisesti öljyssä, lisää tomaattipyre ja freesaa vielä hetki. Lisää pilkotut perunat, linssit, kasvisliemi ja mausteet(paitsi suola ja pippuri; vasta lopuksi). Keitä noin 30 min. Tarjoile sitruunajogurtin(1 dl ruokajogurttia(partaäijää), 1 rkl sitruunamehua, suolaa, pippuria) ja leivän kera.

Ei kommentteja: