Vielä yksi vähän jouluinen postaus, mutta olkoon se viimeinen tältä vuodelta!
Alla näkyvä ateria tarjoiltiin toisena adventtina, mutta nämä reseptit sopivat mielestäni muinakin vuodenaikoina tarjottaviksi. Onhan tässä myös loppiainen tuloillaan, jolloin ainakin meillä syödään hieman jouluhtavaa ruokaa. Samalla aterialla nähtiin myös edellisestä postauksesta tutut pehmeä juuresvuoka ja jääkellarin siika. Reseptit siis peräisin Makusta 6/12.
Punajuuri-sienisalaatti
300 g suolasieniä (Pirkan haaparouskukuutioita + noin 1/2 tl suolaa)
1 pieni punasipuli
1 dl etikkapunajuuria kuutioina/suikaleina
200 g ranskankermaa (mulla 120 g smetanaa ja vajaa 1 dl kermaviiliä)
1/4 tl mustapippuria
(lisäsin myös ripauksen inkkarisokeria ja hienonnettua ruohosipulia)
Jos käytät oikeita suolasieniä, liota niitä kylmässä vedessä useampi tunti. Valuta hyvin ja hienonna.
Kuori ja hienonna sipuli. Sekoita salaatin ainekset keskenään. Anna maustua jääkaapissa ainakin pari tuntia.
Kahden lohen pyörykät
1 dl kermaa
1/2 dl ruiskorppujauhoja
500 g logifileetä
1 muna
1 rkl sitruunamehua
1/2 tl suolaa
172 tl mustapippuria
150 g kylmäsavulohta
1 dl hienonnettua tilliä
Sekoita kerma ja korppujauhot, annan turvota. Hienonna lohet veitsellä. (Jos omistat monitoimikoneen, niin elo on tässä vaiheessa huomattavasti helpompaa.) Sekoita keskenään kalat, muna, sitruunamehu, suola ja pippuri sekä tilli. Muotoile kostutetuin käsin pyöryköiksi ja paista 225 asteessa 10-12 minuuttia.
Sekalaisessa salaatissa oli...
- vuonankaalta ja tammenlehväsalaattia
- granaattiomenaa
- kurkkua
- leipäjuustoa
- paahdettuja pekaanipähkinöitä
- sitruuna-oliiviöljyä
1 kommentti:
Noita lohipulloa täytyy kyllä ehdottmasti testata! Täytyy tunnustaa, että ei ole käynyt mielessäkään yhdistää "tavallista" ja kylmäsavua, mutta eihän moinen liitto voi olla huono!
Lähetä kommentti