keskiviikko 16. tammikuuta 2013

Omena-vaniljahillo ja pullaa

Tällä tavalla tullee hyvvää pullaa! (Suomi - kaksoiskonsonaattien luvattu maa...)
Keittelin vielä jokusen satsin omppu-vaniljahilloa, kun kotimaisia omenoita pyörii kauppojen laareissa. En enää oikein kelpuutakaan mitään muuta omppuhilloa käyttööni!
Ihan mukavasti tämä menee alas myös kaurapuuron ja soijamaidon kera.



Omena-vaniljahillo

2,5 kg (kotimaisia) omenoita
noin 1 dl vettä
400-500 g hillosokeria
1 vaniljatanko

Kuori ja kuutioi omenat. Laita kattilaan omenat, vesi ja sokeri. Halkaise vaniljatanko pituussuunnassa ja kaaputa sen sisus kattilaan. Lisää myös tangon puolikkaat mukaan. Keittele hilloa miedolla lämmöllä 15-20 min. Purkita kuumana puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin.


Pullataikinan tein ihan normaalisti, ei siitä sen enempää. Kaulin pullataikinan levyiksi, joille sivelin omppuhilloa ja vaniljakiisseliä. Siitä vain siivuja ja paperivuokiin.
Osasta pullataikinaa pyörittelin tankoja ja kieputin niistä rinkelimäisiä pullia, joiden keskelle laitoin nokareet hilloa ja kiisseliä.




Vaniljakiisseli

5 dl täysmaitoa
2 rkl täysruokosokeria
1 keltuainen
2 rkl perunajauhoja
2 tl vaniljasokeria


Mittaa kattilaan kylmä maito ja muut aineet paitsi vaniljasokeria, sekoita hyvin. Kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli kiehuu ja sakenee. Sekoita joukkoon vaniljasokeri, jäähdytä hyvin.

Ei kommentteja: