Keittelin vielä jokusen satsin omppu-vaniljahilloa, kun kotimaisia omenoita pyörii kauppojen laareissa. En enää oikein kelpuutakaan mitään muuta omppuhilloa käyttööni!
Ihan mukavasti tämä menee alas myös kaurapuuron ja soijamaidon kera.
Omena-vaniljahillo
2,5 kg (kotimaisia) omenoita
noin 1 dl vettä
400-500 g hillosokeria
1 vaniljatanko
Kuori ja kuutioi omenat. Laita kattilaan omenat, vesi ja sokeri. Halkaise vaniljatanko pituussuunnassa ja kaaputa sen sisus kattilaan. Lisää myös tangon puolikkaat mukaan. Keittele hilloa miedolla lämmöllä 15-20 min. Purkita kuumana puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin.
Osasta pullataikinaa pyörittelin tankoja ja kieputin niistä rinkelimäisiä pullia, joiden keskelle laitoin nokareet hilloa ja kiisseliä.
Vaniljakiisseli
5 dl täysmaitoa
2 rkl täysruokosokeria
1 keltuainen
2 rkl perunajauhoja
2 tl vaniljasokeria
Mittaa kattilaan kylmä maito ja muut aineet paitsi vaniljasokeria, sekoita hyvin. Kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli kiehuu ja sakenee. Sekoita joukkoon vaniljasokeri, jäähdytä hyvin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti