lauantai 22. joulukuuta 2012

Marinoidut silakkapihvit

Tähän reseptiin olen törmännyt keittokirjoissa jo ammoisista ajoista lähtien, mutta kesti vuosia, ennen kuin uskalsin ottaa ohjeen kokeiluun. Olen ollut pitemmän aikaa silakkapihvien vannoitettu ystävä ja minusta ihanien, rapsakoiden silakkapihvien upottaminen liemeen lillumaan päiväkausiksi kuulosti lähinnä rikolliselta touhulta. Muutama vuosi takaperin uskaltauduin kokeilemaan tätä klassikko-ohjetta. Ei kai se nyt kovin kamalaa voisi olla, jos tätä ruokalajia aina kuulutetaan joka tuutista. No eihän se ollutkaan.




Marinoidut silakkapihvit

600 g silakkafileitä
ruisjauhoja
voita, rypsiöljyä


1-2 punasipulia renkaina

Liemi:

5 dl vettä
2 dl sokeria
1 1/2 dl väkiviinaetikkaa
10 valkopippuria
10 maustepippuria
3 laakerinlehteä
1 rkl suolaa

Pyöräytä silakkafileet ruisjauhoissa ja paista voi-öljyseoksessa molemmin puolin.
Kiehauta liemen ainekset, jäähdytä. Laita paistetut ja jäähtyneet silakkafileet astiaan kerroksittain punasipulirenkaiden kanssa. Kaada etikkaliemi päälle ja anna maustua yön yli.

Ökyhyvää esim. saaristolaisleivän päällä kera tillin ja smetanan.

Ei kommentteja: