Butternut-kurpitsaa saa taas aika hyvin kaupoista ja voi pojat, kun minä siitä pidän! Se lienee lähimpänä sellaista kurpitsaa, jollaiseksi lapsena satukirjoista saamieni mielikuvien kurpitsa maistui: makea, hieman jauhoinen, pehmeä, aika paljon bataattia muistuttava. Nyt se pääsi yhdessä Stokkalta ostamani munajuuston (Polven pitojuusto, nam!) kanssa salaattiin.
KurpitsaPitoinen salaatti
1 butternut-kurpitsa
n. 2 rkl oliiviöljyä
1/2-1 tl suolaa
1 rkl hunajaa
valkopippuria, kardemummaa, kanelia, inkivääriä
1 rs rucolaa
1 ruukku frisee-salaattia
1 avokado
1/2 sitruunan mehu
kurpitsansiemenöljyä
kuivattuja karpaloita
paahdettuja kurpitsan- ja auringonkukansiemeniä
(dukkahin jämät)
Kuori ja paloittele kurpitsa. Valuta päälle öljyä, hunajaa ja mausteet, paahda uunissa 225 asteessa 20-30 min.
Revi salaatit kulhoon, paloittele avokado ja juusto. Levitä salaattipedille kurpitsa, juusto ja avokado, pirskota päälle sitruunamehua ja kurpitsansiemenöljyä. Ripota vielä lopuksi pinnalle kuivattuja karpaloita ja paahdettuja siemeniä, niin avot!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti