maanantai 17. joulukuuta 2012

Lähi-idästä tuulee

(Piti muuten pari kertaa muistella oikeinkirjoitussääntöjä: kuinka se Lähi-itä taas kirjoitetaankaan oikeaoppisesti...)

Apuva! Joulukuu on jo huisin pitkällä ja minun jouluruokapostaukset on jääneet aika olemattomiksi. Aina sitä ajattelee marraskuun viimeisellä viikolla, että tässähän on koko joulunaika vasta edessä. Yhtä usein joudun kuitenkin toteamaan joulukalenterin yksinumeroisten päivien loppuessa, että ounou, miten tämä kuukausi näin nopeaa kuluu! Harhakuvitelmissani joulukuun ensimmäisen kymmenen päivän kuuluisi kestää noin kuukauden verran. Ensi vuonna alan pirskatti vieköön jouluilemaan nasta laudassa jo lokakuussa. Ei kaikkea haluamaansa muuten voi ehtiä tekemään!

Itse asia liittyi siis parin viikon takaisiin pikkujouluihin, joissa kokkailimme tyärien kanssa Lähi-itä-henkistä ruokaa. Tämän vuoden Kotilieden Jouluherkut-lehdessä olikin laitettu pikkujoulumenu samalla idealla, joten otimme siitä vaikutteita ruokiimme.



Listalla oli...

- hedelmäinen salaatti
- täytettyjä oliiveja
- tahinimuhjua (sauvasekoitin ei jaksanut jauhaa siemeniä, joten tuli muhjua, joka sattuikin olemaan mainio lisuke!)
- jogurtti-porkkanakastiketta
- pilahvia
- marinoituja papuja
- paistettua halloumia
- papulisuketta
- pannuleipää

- halva-appelsiinijälkiruoka

Että olihan meillä taas kystä kyllä. Ja olihan se vielä hyvvääki kaiken lisäksi.




Hedelmäinen salaatti

1 puska salaattia
1 granaattiomena
1 appelsiini
pilkottuja taateleita
pähkinäsekoitusta


Papulisuke

1 pussi/prk vihreitä papuja
1 tlk kikherneitä
oliiviöljyä
2 kananmunaa
suolaa, mustapippuria
sitruunamehua

Pyöräytä pavut pannulla öljyssä, lisää munat ja sekoittele, kunnes muna on "kokkaroitunut". Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla.



Marinoidut pavut

3-4 dl keitettyjä isoja valkoisia papuja
1/2-1 dl oliiviöljyä
1 sitruunan raastettu kuori
1/2 sitruunan mehu
1 tl timjamia
suolaa, mustapippuria

Sekoita ainekset keskenään ja anna maustua yön yli.


Jogurtti-porkkanakastike

1 prk turkkilaista jogurttia
2 raastettua porkkanaa
1-2 tl hunajaa
1/4 - 1/2 tl suolaa

Sekoita keskenään ja anna maustua tovi jääkaapissa.


Paistettu halloumi

1 pkt halloumia
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl sitruunamehua
1 tl hunajaa
1 tl basilikaa
1/4 tl mustapippuria

Viipaloi halloumi ja paista kuumalla pannulla. Aseta tarjoiluvadille ja valuta päälle keskenään sekoitetut öljy, sitruunamehu ja mausteet.



Halva-appelsiinijälkiruoka

1 pkt halvaa
1-2 appelsiinia
pilkottuja taateleita
pähkinöitä
hunajaa

jäätelöä

Tarjoiluastiaan kerrostetaan appelsiinipaloja, murusteltua halvaa, pilkottuja taateleita ja pähkinöitä ja päälle valutetaan lopuksi hieman hunajaa. Tarjoillan sinältään tai jäätelön kanssa.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Katohan, kanttiini päässy nettiin! Nam nam! :P t.Puuro