Toistaiseksi vain vimmainen ruusukaalinainen vauhdissa: hyvää ja täyttävää!
Ruusukaalia mantelivoikastikkeella
300 g ruusukaalia
Kastike:
1 rkl mantelivoita
1 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä
1 rkl sitruunamehua
1 rkl kuumaa vettä
ripaus suolaa, inkkarisokeria ja cayannepippuria
1 omena
kurpitsansiemeniä
Kiehauta ruusukaalit napakoiksi. Sekoita kastikkeen ainekset ja lisää ruusukaalien joukkoon kuutioidun omenan kanssa. Ripottele päälle kurpitsansiemeniä ja maistele!
Muistan törmänneeni tämäntyyppiseen kakkuideaan jossain, mutta en löytänyt alkuperäistä ohjetta oikein mistään. Teinpä sitten oman sävellyksen, jonka suuri idea on siis pähkinä-kuivahedelmäraita. Laitoin valmiin kaakun puoliksi ja annoin joulunalusmaistiaiset vanhemmilleni ja siskoni perheelle. Sisko ainakin sanoi olleen hyvää kakkua ja "ehkä saattoi haluta ohjeen". Tässähän tämä nyt on!
Luumu-pähkinäkakku
1 1/4 dl inkkarisokeria
3 kananmunaa
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl spelttijauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl jauhettua vaniljaa
1 dl kermaa
n. 100 g saksanpähkinöitä
n. 100 g kuivattuja luumuja
1 tl kanelia
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi, lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten. Lisää kuivat aineet ja kerma taikinaan kevyesti sekoittaen.
Sekoita keskenään rouhitut pähkinät, hienonnetut luumut ja kaneli.
Kaada noin puolet taikinasta voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Levitä päälle luumu-pähkinäseos ja laita sitten loput taikinasta vuokaan. Paista 175 asteessa 50-60 min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti