tiistai 26. heinäkuuta 2011

Nättejä asioita



Tänään laitoin ruokaa vain kauniista asioista. Harvemmin tosin tulee ruokaa laitettua rumista raaka-aineista, esteetikko kun olen, mutta oreganon aka mäkimeiramin kukat, tuoreet punajuuret, porkkanat ja kukkakaali sekä viinisuolaheinä hivelivät silmiä aivan poikkeuksellisen paljon. Annokseen lopuksi lisäämäni savustettu makrilli kylläkin hieman heikensi kauneuspisteitä, mutta pelkkä paljon hehkuttamani kauniiden ja tuoreiden raaka-aineiden käsittely ja asettelu tekevät niin hyvää mielelle - ja tietysti asettelun jälkeen myös ruumiille!


Paahdettuja kesäkasviksia salaattipedillä

4 pientä punajuurta
3 pientä porkkanaa
1 pikkuinen kukkakaali
sormisuolaa, mustapippuria
oliiviöljyä
oksa tuoretta rosmariinia

lehtisalaattia
viinisuolaheinää
pätkä kesäkurpitsaa

fetajuustoa
oliiviöljyä
tuoretta oreganoa

(savustettua kalaa, esim. makrillia ja tuoretta ruohosipulia)

Kuumenna uuni 240 asteeseen. Aseta pellille kuoritut punajuuret ja pestyt porkkanat ja kukkakaali. Pirskottele päälle oliiviöljyä, sormisuolaa, mustapippuria ja rosmariinin lehtiä. Paahda 15-20 min.
Sekoita huuhdellut ja kuivatut salaatit lautasella. Lisää viipaloitu kesäkurpitsa sekä paahdetut kasvikset. Murustele pinnalle fetaa ja viimeistele oliiviöljyllä ja oreganolla.
Lisää halutessasi savustettua kalaa ja hienonnettua ruohosipulia.




Ei kommentteja: