lauantai 16. heinäkuuta 2011

Dagens daiquiri


Helmin drinkkikorneri avajaa taas ovensa. Tällä kertaa vuorossa kesäinen mansikkadaiquiri, jonka ohjeeseen möllötteli vast'ikään linkki Hesarin etusivulla. Ihanaa juotavaa rommin ystävälle (minäminäminäminä!!!). Pelkät pullon suusta hulvahtavat aromit saivat minut aivan veteläksi ja herkuttelinkin tuolla tuoksulla hyvän aikaa. Tämä drinksu jaettuna hyvien ystävien kanssa oli loistava päätös ihanalle lomapäivälle.


Mansikkadaiquiri (4:lle)

1 dl vaaleaa rommia (mulla oli vain tummaa, mutta hyvin kävi sekin)
1 rkl sitruunamehua
2 rkl inkkarisokeria
20-25 makeaa mansikkaa
runsaasti jäämurskaa

Sekoita rommi, sitruunamehu, sokeri ja mansikat sauvasekoittimella tasaiseksi juomaksi. Täytä neljä lasia puolilleen jäämurskalla ja kaada juoma päälle. Tarjoa heti.


Jäämurskan teko on muuten mainio tapa purkaa tukahdutettuja aggressioita: pussi täyteen jääpaloja, kaulin käteen ja eikun mätkimään. Olo oli kuin milläkin tunteettomalla raakalaismurhaajalla, kun hakkasin jääpalasäkkiä apinan raivolla. Muutama jääpala jäi kokonaiseksi, mutta kyllä murskaakin syntyi yllättävänkin hyvin.

Uusi kämppis toi mukanaan talon aivan mainion jääpalamasiinan. Purkissa on kaksi osaa sisäkkäin: ulommassa valmistuvat jääpalat ja sisemmässä voi säilyttää valmiita jäitä. Kun ulomman kulhon täyttää vedellä ja painaa sisäosan sisään, täyttyvät jääpalamuotit vedelle ja liika vesi tulvii ulos. Tiedä sitten, mistä tämä ihmelaite on peräisin, mutta hyvin nopeassa ajassa se on löytänyt tiensä sydämeeni.


Ei kommentteja: