keskiviikko 27. heinäkuuta 2011

Kärähtäineiden hiusten muistolle


Keittoateriani lähti rakentumaan grillattujen tomaattien ja paprikoiden himossa. Mikäs siinä sitten, grilli vain kuumenemaan ja rehut ritilälle. Grilli (kaasu sellainen) ei vain oikein ottanut syttyäkseen ja painelin sytytysnappulaa apinan raivolla. Grilli ilmeisesti kimpaantui tällaisesta toiminnasta ja loimautti ilmoille "lohikäärmeen henkäys" -henkisen lieskan. Tukkahan siinä kärähti päälaelta... Ei onneksi syttynyt palamaan, mutta hiukset käpristyivät ja levittivät palaneen muovin aromia ympärilleni. (Ei mulla kyllä tietääkseni ole peruukkia...)
Lopulta sain kuitenkin paprikani ja tomaattini grillattua ihan onnellisesti ja hyvän keiton aikaiseksi. Ja kaikki elivät elämänsä onnellisina loppuun asti. Loppu.


Keitto grillatuista punaisista (ja vähän muustakin)

1 l vettä
1 tl suolaa
5 mustapippuria
5 valkopippuria
2 rosmariinin oksaa
2 timjamin oksaa
2 oreganon oksaa
1 laakerinlehti
3 porkkanaa puolitettuina
1 iso sipuli lohkoina
3 valkosipulinkynttä

2 paprikaa
250 g kirsikkatomaatteja (miel. tertussa)
3 porkkanaa
1/2 kesäkurpitsa
1 tlk suuria valkoisia papuja
kourallinen pinaatin lehtiä
2-3 rkl oliiviöljyä
3 rkl hienonnettua basilikaa

Laita ensimmäiset ainekset kattilaan ja keitä lientä 30-60 min. Grillaa paprikat ja tomaatit. Laita kuumat paprikat pussiin ja sulje pussi. Hetken kuluttua saat kuoren helposti irti. Paloittele porkkanat, kesäkurpitsa ja paprikat. Siivilöi kasvisliemi ja laita porkkanat ja kesäkurpitsa kiehumaan noin 15 minuutiksi. Lisää suikaloitu paprika, tomaatit, pinaatti ja pavut ja anna kiehua hetki. Lisää lopuksi öljy ja basilika, tarkista maku.

Ei kommentteja: