Kikhernemureke tässä näin aluksi, koska blogspot vammailee jotain, eikä anna minun laittaa kuvaa reseptin kohdalle...
... ja mitäs vielä. Herkuteltiin eilen ystävien kanssa Harry Potterin päälle edellisenä päivänä valmistamillani jouluhenkisillä herkuilla. Bataattilaatikko varsinkin viritti minut jouluisiin tunnelmiin ja kyllä sietääkin, onhan nyt sentään ensimmäinen joulukuuta! Kikhernemurekkeesta unohdin currytahnan, mikä harmitti suunnattomasti, mutta sipaisu tahnaa murekeviipaleen päälle ajaa asian myös oikein hyvin.
Vihreä salaatti briellä ja taateleilla
1 ruukku roomansalaattia
1 ruukku rucolaa
1-2 rkl valkoista balsamicoa
1 kurkku
1 keltainen paprika
n. 100 g brietä
6-7 taatelia
saksanpähkinäöljyä
Revi salaatit kulhoon, kaada joukkoon balsamico ja nostele kevyesti. Pilko kurkku, paprika, brie ja taatelit ja sekoita mukaan. Valuta päälle saksanpähkinäöljyä.
Seuraavat reseptit Makusta.
Punajuurisalsa
Pese punajuuret ja keitä ne pehmeiksi.
Kuori punajuuret ja leikkaa ne mahdollisimman pieniksi kuutioiksi. Halkaise huuhdeltu paprika ja poista siemenet. Kuutioi paprika. Kuori ja hienonna sipuli ja raasta kurkku karkeaksi raasteeksi.
Siirrä vihannessilppu kulhoon ja sekoita joukkoon loput aineet. Anna salsan makujen tasaantua jääkaapissa muutaman tunnin ajan tai seuraavaan päivään.
Hunajamarinoitu vuohenjuusto
200 g vuohenjuustoa
1 tl timjamia
2 rkl omenasiideriviinietikkaa
3/4 dl hunajaa
Notkista hunaja etikalla, mausta timjamilla. Sekoita kaikki ja anna maustua yön yli.
Bataattilaatikko
Kuori ja lohko bataatit. Keitä tai höyrytä palat kypsiksi.
Valuta vesi pois ja survo bataatit. Lisää loput aineet ja vatkaa seos sähkövatkaimella kuohkeaksi.
Kumoa seos voideltuun uunivuokaan. Ripottele pintaan korppujauhoja ja painele kuvioita lusikalla. Vuole vuokaan vielä voinokareita.
Kypsennä laatikkoa 150-asteisessa uunissa noin 2 tuntia.
Hunajamarinoitu vuohenjuusto
200 g vuohenjuustoa
1 tl timjamia
2 rkl omenasiideriviinietikkaa
3/4 dl hunajaa
Notkista hunaja etikalla, mausta timjamilla. Sekoita kaikki ja anna maustua yön yli.
Kuori ja lohko bataatit. Keitä tai höyrytä palat kypsiksi.
Valuta vesi pois ja survo bataatit. Lisää loput aineet ja vatkaa seos sähkövatkaimella kuohkeaksi.
Kumoa seos voideltuun uunivuokaan. Ripottele pintaan korppujauhoja ja painele kuvioita lusikalla. Vuole vuokaan vielä voinokareita.
Kypsennä laatikkoa 150-asteisessa uunissa noin 2 tuntia.
Kuori ja lohko bataatit. Keitä tai höyrytä palat kypsiksi.
Valuta vesi pois ja survo bataatit. Lisää loput aineet ja vatkaa seos sähkövatkaimella kuohkeaksi.
Kumoa seos voideltuun uunivuokaan. Ripottele pintaan korppujauhoja ja painele kuvioita lusikalla. Vuole vuokaan vielä voinokareita.
Kypsennä laatikkoa 150-asteisessa uunissa noin 2 tuntia.
Kikhernemureke
Liota kikherneitä vedessä yön yli. Valuta vesi pois ja keitä herneitä raikkaassa vedessä noin tunnin ajan.
Paista sipulit pannulla öljyssä.
Mittaa kypsät, valutetut kikherneet, paistetut sipulit, kaurahiutaleet, kerma, öljy, munat ja mausteet kulhoon tai monitoimikoneen sekoitusastiaan. Aja seos sauvasekoittimella tai monitoimikoneella tasaiseksi.
Lisää lopuksi palsternakkaraaste ja auringonkukansiemenet. Jatka soseuttamista hetki, jotta osa siemenistä rikkoutuu, mutta murekkeeseen jää vielä purtavuutta.
Vuoraa pitkänomainen leipävuoka leivinpaperilla: voitele vuoka ensin kevyesti, jotta paperi tarttuu vuokaan. Voitele myös leivinpaperi ja ”jauhota” vuoka seesaminsiemenillä. Kaada mureketaikina vuokaan ja tasoita. Paista vuokaa 175-asteisessa uunissa tunnin ajan.
Anna vuoan jäähtyä hetki ja kumoa se sitten tarjolle. Koristele mureke esimerkiksi herneenversoilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti