Ainekset: vesi, kuivattu luumu, vehnä- ja
ohraglukoosisiirappi, muunnettu perunatärkkelys,
melassi, sakeuttamisaine (E440), säilöntäaine
(E202), happamuudensäätöaine (E330),
stabilointiaine (E333). Kokonaissokeripitoisuus 43
g 100 g kohden.
Vesi herahtaa kielelle... Mutta torttunsa voi siis tehdä paremminkin! Näin meillä:
Joulutortut
500 g voita
1 l hiivaleipäjauhoja
2 dl vettä
2 rkl konjakkia
Hillo:
1 pss kuivattuja luumuja
n. 1 dl vettä (riippu vähän mistä roikkuu..)
Nypi voi ja jauhot murumaiseksi seokseksi, lisää sekaan vesi ja konjakki ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Laita kylmään muutamaksi tunniksi. Kaaviloi sitten neljä kertaa levyksi ja anna levätä vaikka yön yli.
3 dl siirappia
3 dl sokeria (inkkarisokeria)
400 g voita
3 tl kanelia
3 tl inkivääriä
3 tl neilikkaa
1 rkl pomeranssin kuorta
3 pientä munaa
¼ tl suolaa
3 tl soodaa
800 g vehnäjauhoja (vähän spelttijauhoja, loput hiivaleipäjauhoja)
1. Kiehauta kattilassa siirappi, sokeri, voi ja mausteet, ja anna seoksen jäähtyä.
2. Vatkaa joukkoon munat yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää seokseen.
3. Anna taikinan kovettua viileässä seuraavaan päivään. Kaaviloi pienissä erissä ohueksi levyksi. Ota suurehkolla muotilla kakkuja.
4. Sivele kakkuja kylmällä vedellä (, mitä en kyllä tehnyt), ja paista 175 asteessa uunin keskiosassa 7–8 minuuttia.
100 g kuivattuja aprikooseja
100 g pekaanipähkinöitä
100 g taloussuklaata
1 dl spelttijauhoja
2 dl hiivaleipäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
ripaus suolaa
1/2 tl kanelia
1/2 tl inkivääriä
100 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
2 rkl vaaleaa siirappia
1. Leikkaa veitsellä aprikoosit, pähkinät ja suklaa karkeaksi rouheeksi. Sekoita jauhoihin leivinjauhe ja mausteet.
2. Vaahdota rasva ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Lisää siirappi, jauhot ja rouheet. Sekoita taikina tasaiseksi.
3. Muotoile taikinasta noin 30 cm:n pituinen tanko. Kääri kelmuun ja anna kovettuajääkaapissa pari tuntia.
4. Leikkaa taikinarullas terävällä veitsellä noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Nosta ne pellille leivinpaperin päälle.
5. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 12 - 15 minuuttia, kunnes viipaleet saavat vähän ruskeaa väriä. Anna pikkuleipien jäähtyä ja kovettua pellillä.
2 kommenttia:
Ihania keksejä! Ja on tosi hienoa, että teet torttutaikinan itse.
Pitääköhän mun hankkia meillekin konjamiinipullo kaappiin että voin kans jatkossa tehdä tuollaisia tordeja... Jotenkin leivinjauhe ei ole yhtään niin hohdokasta. ;)
Lähetä kommentti