sunnuntai 15. helmikuuta 2009

Hirssipihvit ja seesami-kaalisalaatti

Ruuskan Kasviskeittiötä vaihteen vuoksi. Vähän vasta maistoin, mutta hyvältä vaikutti. Pihvit koostumukseltaan oikein hyviä, samoin maultaan; salaatti koukuttavaa. En uskalla edes ajatella, miltä se huomenna maistuu.


Hirssipihvit

5 dl keitettyä hirssiä
10 cm:n pala purjoa (laitoin sipulin)
1-2 rkl öljyä
1 dl juustoraastetta (Cheelzly Mozzarella)
½-1 dl täysjyväjauhoja
1 rkl kuivattua tilliä (laitoin pakastetta vähän enemmän)
½ tl suolaa
ripaus mustapippuria

Kuullota purjo (mikrotin sipulin) ja sekoita kaikki ainekset tasaiseksi taikinaksi. Paista öljyssä molemmin puolin (paistoin leivinuunissa).


Seesami-kaalisalaatti

400 g kaalta
pala purjoa (laitoin sipulia)
1 porkkana
pala palsternakkaa
1 dl seesaminsiemeniä
1/4 dl tummaa seesamiöljyä
1/4 dl rypsiöljyä
1/4 dl sitruunamehua
1 tl korianteria
½ tl suolaa

Suikaloi kaali, hienonna purjo/sipuli ja raasta porkkana ja palsternakka. Sekoita kastikkeen aineet ja yhdistä salaattiin. Sekoita ja anna maustua.

Huomenna on sellainen päivä, että joudun raahaamaan ruokaa mukana neljän aterian verran. Lähden lääkiskurssille Ouluun ja menen siskon luo asumaan. Tai oikeastaan vietän siellä aikaa ilta yhdestätoista aamu yhteentoista. Loppupäivän vietän kaupungissa kirjastossa viettäen laatuaikaa Galenoksen kanssa ja illat menee kurssilla. Eväiden teko on siis väistämättä jotain, jota joudun aktiivisesti harrastamaan. Viime viikolla nautin Stockmannin Herkun antimista: erilaisista salaateista ja tuoreista leivistä. Siinä on vain sellainen juttu, että a) se on kaikkea muuta kuin ekologista ja b) se on kaikkea muuta kuin opiskelijan kukkarolle sopivaa (10-12 €/kerta). Siispä olen suunnitellut alkavani omavaraiseksi ruokien suhteen ja joudun kantamaan varmaan jonkin sortin rinkkaa mukanani, jotta tarpeeksi ruokaa mahtuu mukaan...
Huomiseksi olen pakannut seuraavaa...

-paputahnaa, tomaattia, maustekurkkua ja porkkanaa
-1 rasia pastalaatikkoa
-1 rasia seesami-kaalisalaattia ja 4 hirssipihviä
-pari palaa punajuurileipää ja Kuitukunkku ruisleipänen
-omena, marjoja ja pähkinöitä

Ei kommentteja: