perjantai 13. helmikuuta 2009

Speltti-juureskeitto

Päiväjärjestykseeni sisältyy tällä hetkellä 8-9 tuntia opiskelua päivässä, joten ei siis ihme, ettei kokkailulle kauheasti jää aikaa. Jotain on kuitenkin pakko syödä, joten laittelen enimmäkseen nopeita ruokia periaatteella kaikki kerralla kattilaan. Tämä keitto oli helppo ja nopea ja vieläpä oikein hyvän makuinen.

Iltasella söin loput pataruokana, koska lientä ei juuri ollut jäljellä. Tapani mukaan vähän jalostin jämäannosta: höystin pata-keiton valkoisilla pavuilla ja pestolla. Namnam.


Speltti-juureskeitto (2 annosta)

loraus rypsiöljyä

2 perunaa

2 porkkanaa

pala selleriä, palsternakkaa ja lanttua

1 sipuli

3 valkosipulinkynttä

1 dl spelttihelmiä

n. ½ l vettä

1 tl kirveliä, persiljaa ja rakuunaa kutakin

5 maustepippuria

5 valkopippuria

1 laakerinlehti

½ tl suolaa

Kuutioi juurekset, hienonna sipulit ja kuullota kaikkia öljyssä. Lisää 3-5 minuutin päästä vesi ja spelttihelmet sekä mausteet paitsi suola. Anna kiehua noin puoli tuntia, kunnes juurekset pehmeitä ja helmet kypsiä. Mausta lopuksi suolalla.

Ei kommentteja: