lauantai 8. maaliskuuta 2014

Voisin elää aamiaisilla

Olen taas palannut aamupalan skippailusta aamupalan vannotuksi ystäväksi, mikä vaikuttaisi tutkimustulosten mukaan olla myös terveyttä tukeva valinta. Lisäksi tykkään varmasti kaikista keittiötouhuista eniten aamiaisten laittamisesta. Aamupala (tai brunssi) vain kiistatta on Päivän Paras Ateria.

Tässä perjantaiaamiainen, joka oli hieman tavallista runsaampi. Luulin joutuvani viisaudenhampaan poistoon, joten tankkasin hieman varastoon ennen leikkausta. Hammaslekuri kuitenkin totesi viisurini olevan kauniisti puhjennut, eikä leikkaukseen ryhdytty, joten sainkin luvan nauttia syömisestä koko viikonlopun! Sen kunniaksi järkkäsinkin pikku illalliset, joista myöhemmin lisää. 

Mutta vielä tästä aamiaisesta. Herkkusämpylöiksi leivoin Siken aamiaissämpylöitä, joita näkyi myös taannoisessa brunssipäivityksessäni. Leiville ripoteltu monikäyttöinen dukkah taas on tuttu eilisestä lohireseptistä.Herkkuleivät

1 herkullinen sämpylä
2 tuorejuustotäytteistä paprikaa (purkista) TAI tuorejuustoa ja paahdettua paprikaa
tuoretta pinaattia
oliiviöljyä
ripaus suolaa ja pippuria
tuoretta tomaattia
dukkahia

Riko öljyiset tuorejuustopaprikat haarukalla leiville. Freesaa pinaatti pannulla öljytilkassa, mausta  suola- ja pippuriripauksella. Laita leiville ja ripota päälle dukkah. Tarjoa tomaattilohkojen ja hyvän vihreän teen kera.Olen jo pitempään himoinnut riisipuuroa, mutta minusta se on sinältään hieman turhaa ruokaa. Kaupasta mukaan tarttui kuitenkin Risellan tummaa puuroriisiä, josta valmistuikin tosi hyvä puuro! Juuri mitään eroa valkoiseen puuroriisiin en ainakaan itse havainnut. 
Annoksesta muotoutui todellinen juhla-annos omenakuutioilla, tuoreluumuista ja vaniljasta keitetyllä hillolla, kanelilla ja mantelilastuilla. Nam!


Ei kommentteja: