Dukkah-mozzarellalohi (2 hlölle)
300-350 g lohifile
suolaa, sitruunamehua
125 g bufalamozzarellaa
Dukkah:
1/2 dl manteleita
1/2 dl hasselpähkinöitä
1/2 dl seesaminsiemeniä
1 rkl korianterinsiemeniä (tai 1 tl jauhetta)
1 tl juustokuminaa
1 tl suolakiteitä
1 tl sokeria
Tee ensin dukkah. Paahda ensin mantelit ja hasselpähkinät, sitten seesamin- ja korianterinsiemenet. Rouhi pähkinät ja siemenet sauvasekoittimella, sekoita joukkoon mausteet ja anna makujen tasaantua.
Laita lohifile voipaperille uunivuokaan. Valele pintaan sitruunamehua ripota hieman suolaa. Levitä ja painele kalan pintaan dukkahia ja revi päälle mozzarella.
Tarjoile vaikkapa pinaatti-ricottaraviolien (Lidlistä, olivat vähän plääh), marinoitujen oliivien (Lidlistä, olivat NAMMM), höyrytetyn parsakaalin ja makoisien tomaattien kera.
1 kommentti:
Ihanan kuuloinen resepti, aah! Tää niin lähtee testiin. :--) Kaikki pähkinäasiat on ihania ruuissa.
Lähetä kommentti