perjantai 7. maaliskuuta 2014

Dukkah-mozzarellalohi

Tämä ruoka meni pitkähköstä nimestään huolimatta heittämällä pikaruoka-kategoriaan! Valmistuminen kesti noin 20 min, jonka aikana ehti mukavasti käydä saunassa sulkapallovuoron jäljiltä. Tuli kohtalaisen autuas olo: kivaa liikuntaa, rentouttava sauna ja herkullista ruokaa. Unet maistuivat melko makoisilta tämän setin jälkeen.



Dukkah-mozzarellalohi (2 hlölle)

300-350 g lohifile
suolaa, sitruunamehua
125 g bufalamozzarellaa

Dukkah:
1/2 dl manteleita
1/2 dl hasselpähkinöitä
1/2 dl seesaminsiemeniä
1 rkl korianterinsiemeniä (tai 1 tl jauhetta)
1 tl juustokuminaa
1 tl suolakiteitä
1 tl sokeria

Tee ensin dukkah. Paahda ensin mantelit ja hasselpähkinät, sitten seesamin- ja korianterinsiemenet. Rouhi pähkinät ja siemenet sauvasekoittimella, sekoita joukkoon mausteet ja anna makujen tasaantua.
Laita lohifile voipaperille uunivuokaan. Valele pintaan sitruunamehua ripota hieman suolaa. Levitä ja painele kalan pintaan dukkahia ja revi päälle mozzarella.

Tarjoile vaikkapa pinaatti-ricottaraviolien (Lidlistä, olivat vähän plääh), marinoitujen oliivien (Lidlistä, olivat NAMMM), höyrytetyn parsakaalin ja makoisien tomaattien kera.


1 kommentti:

Anna Sofia kirjoitti...

Ihanan kuuloinen resepti, aah! Tää niin lähtee testiin. :--) Kaikki pähkinäasiat on ihania ruuissa.