sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Rouhea vuokaleipä

Tämä on jo aika vanha tarina, mutta hitsin hyvä sellainen.



Rouhea vuokaleipä

300 g ruis- ja spelttijauhoja
2 dl kylmää vettä 
15 g hiivaa

Sekoita ja jätä huoneenlämpöön 5 tunniksi/jääkaappiin 12 tunniksi. 

150 g ruisryynejä
3 dl vettä

Kiehauta vesi, lisää ryynit ja keittele 15-20 min. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja sekoita edelliseen. Anna kohota vielä noin 1-2 tuntia.

8 g merisuolaa
5 g hunajaa/siirappia
hiivaleipäjauhoja

Lisää suola ja hunaja, alusta hiivaleipäjauhoja taikinaan. Taikina saa jäädä löysähköksi. Kaada leivinpaperoituun leipävuokaan ja kohota vielä kertaalleen.
Paista sitten 180 asteessa noin 45 min, nosta lopuksi vuoasta pois ja paista pohja ylöspäin.

Ei kommentteja: