perjantai 14. maaliskuuta 2014

Ei pitänyt laittaa ruokaa, mutta...

...laitoinpas sitten kumminkin! Perjantai-iltapäivä oli yhtä koomailua ja olin jo aikeissa vain lojua sängyssä lepäilemässä koko viikon kestäneen touhuvilinävilskeen loppupuolella. Jossain vaiheessa lojuminen alkoi kyllästyttää ja lähdin aina yhtä terapeuttisen harrastuksen eli kävelyn pariin. Siinähän sitten syntyi idea jos toinenkin ja yhden pohjalta päädyin kauppaan ostamaan savulohta ja herkkusieniä. Eipä aikaakaan niin pinaattisäkin, ja basilikaruukun jämät sekä alppijuuston kannikka saivat kyytiä. 



Pestoinen pinaatti-sienipannu

Pesto:
1/2 ruukku basilikaa
2 valkosipulinkynttä
1/2 dl paahdettuja auringonkukansiemeniä 
1/2 dl alppijuustoa tms. raastettuna
1 tl valkoista balsamicoa
1/2-3/4 dl oliiviöljyä
ripaus suolaa ja pippuria

1 rs tuoreita herkkusieniä
1 iso sipuli
oliivi-/rypsiöljyä
150 g tuoretta pinaattia
suolaa, mustapippuria, chilijauhetta

Pyöräytä pesto sauvasekoittimella tai vastaavalla. Puolita sienet ja suikaloi sipuli. Paistele kuumalla, kuivalla pannulla, kunnes sienistä irtoaa enin neste. Lisää sitten pannulle pesto ja perään pinaatinlehdet. Paistelen sen verran, että pinaatista haihtuu neste ja homma hieman kiehahtaa kasaan. Tarkasta maku ja lisää halutessasi mausteita.
Tarjoa savukalan kanssa. Jos kala ei innosta, niin heitä pannun sekaan kikherneitä ja keitä annoksen kruunuksi uppomuna (, joka ois kyllä toiminu kala-annoksessakin)!


Ei kommentteja: