Lopputulema oli onnistunut. Pehmoiset ja sopivan kirpakat omenat, karamellisoituneen inkkarisokerin tumman kinuskinen aromi ja rouskuvat pekaanipähkinät pehmeän vaniljajäätelön kanssa. Kaikki meni, hups... Mutta ei meillä lasketa, ainakaan La Cena! -kerhossa!
(Tietoisku: käännös espanjan kielestä
la cena, /ˈθena/ - illallinen
Terveisiä Serranon perheen parista!)
Pekaani-omenapaistos
8-9 omenaa
1,5 tl kanelia
1 tl kardemummaa
75 g voita
1,25 dl inkkarisokeria
150 g pekaanipähkinöitä
Pese omenat, poista siemenkodat, paloittele haluamasi kokoisiksi. Laita uunivuokaan ja sekoita kaneli sekä kardemumma joukkoon.
Sulata voi ja sokeri kattilassa, lisää kevyesti rouhitut pähkinät (jätä jonkin verran kokonaisia). Anna karamellisoitua hiljalleen keitellen noin 5 min ajan. Kaada uunivuokaan omenien päälle ja paista 180 asteessa noin 20 min, kunnes omenat ovat pehmeitä.
Pistä mieluusti läjä vaniljajätskiä kylkeen (tai kermavaahtoa tai vaniljakastiketta tai kookoskermaa tai turkkijugua).
Loppuun vielä tunnelmakuva Kokkolan asemalta. Junat ja naisethan ovat luotuja kulkemaan, kuten aikamme totuuden torvi Jenni Vartiainen laulaa! |
1 kommentti:
Pekaaniomenapaistos kuulostaa aivan mahtavalta! Pekaanit ovatkin suosikkejani pähkinöiden joukossa.
Lähetä kommentti