Omena-toskakakku
Pohja:
3 munaa
1,25 dl sokeria (1 dl riittäis kyllä)
3,5 dl vehnäjauhoja (joista 1 dl spelttijauhoja)
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
70g voita
1dl täysmaitoa
ripaus kardemummaa
pari tumpsautusta kanelia
Täyte:
4 kuorittua omenaa lohkoina
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet, sulatettu voi ja maito. Laita piirakkavuokaan leivinpaperi. Kaada taikina vuokaan ja paina omenalohkot kevyesti päälle. Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia. Valmista toscapäällinen sillä aikaa kun piiras on uunissa.
Toscapäällinen
80g voita
100g mantelilastuja
0,7 dl sokeria
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti