perjantai 6. syyskuuta 2013

Kesäkurpitsa-siemenlimppu

Mehevää, tuoretta, höyryävää limppua kera salvia-sitruunavoin. Lisäksi tiistai-ilta ja ystävät, joiden kanssa käynnistetty uusi perinne : arkipäivien yhteiset illalliset. Kannetaan pöytään, mihin milloinkin sattuu olemaan resursseja ajallisesti ja taloudellisesti. Tärkeintä onkin rentoutuminen ja kiireetön yhdessäolo. Kahdesti olemme kokoontuneet ja tällä hetkellä olen hyvin innoissani tästä perinteestä! 



Kesäkurpitsa-siemenlimppu

1. Osa:
6 dl kylmää vettä
5 g hiivaa
2 tl inkkarisokeria
3 dl ohrahiutaleita
4 dl spelttijauhoja
1 dl seesaminsiemeniä
1 dl auringonkukansiemeniä

2. Osa:
10 g hiivaa
2 tl suolaa
3 dl kesäkurpitsaraastetta
3/4 dl oliiviöljyä
Hiivaleipäjauhoja

Sekoita 1. osan aineet keskenään. Anna muhia vedottomassa paikassa 2-3 h. Murenna joukkoon loppu hiiva, sekoita ja lisää suola, kesäkurpitsa sekä öljy. Alusta mukaan hiivaleipäjauhoja sen verran, että saat aikaan löysähkön taikinan. Kohota vielä noin 30 min. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Heitä uunin pohjalle vettä samalla kun laitat leivän uuniin, sulje luukku nopeasti. Toista kerran paiston aikana. Paista yhteensä 30-40 min. 


Salvia-sitruunavoi

75 g pehmeää voita
3/4 dl rypsiöljyä
3/4 dl vettä
6-8 salvianlehteä
1 tl raastettua sitruunankuorta
Ripaus suolaa
 
Sekoita voi, öljy ja vesi tasaiseksi sauvasekoittimella, sekoita mukaan mausteet. 

Ei kommentteja: