Pähkinä-marjatorttu
Pohja:
1 dl manteleita
1 dl hasselpähkinöitä
1/2 dl kookoshiutaleita
1 rkl chia-siemeniä
1 rkl lucumaa
2 rkl rusinoita
2 rkl vettä
1 rkl kylmäpuristettua kookosöljyä
1/2 rkl raakakaakaojauhetta
ripaus suolaa
Cashew-kerma:
100 g cashewpähkinöitä
1-1 1/2 dl vettä
1 rkl k.p. kookosöljyä
1 rkl agavesiirappia
1 tl jauhettua vaniljaa
Päälle:
marjoja
Laita cashewpähkinät likoamaan kermaa varten. Liota myös pohjan pähkinöitä, siemeniä ja rusinoita pieni tovi. Lisää loput pohja-ainekset ja surauta sauvasekoittimella sileäksi. Painele massa leivinpaperoituun, pienehköön kakkuvuokaan.
Surauta myös cashewit kermaksi liotusvesineen joko tehokkaalla sauvasekoittimella tai blenderillä. Mausta kookosöljyllä, agavella ja vaniljalla. Kaada cashewkerma pohjan päälle, koristele marjoilla.
3 kommenttia:
Oih, kuinka näyttää ja kuulostaa hyvältä!
Olen parin viimeisen päivän aikana googlaillut pähkinämaitoja ja -kermoja. Hauskaa, että löytyy herkullisia reseptejä niiden käyttöön. Kiitos :)
Aih, ihana torttu! En olekaan pitkään aikaan tehnyt raakaleivoksia, asiaan on selvästi tehtävä muutos :)
Mie olen yleensä kokeillut vain cashewkermaa, mutta haluttais kyllä testata esim. mantelikermaa. Saiskohan parapähkinöistä aikaseksi mitään? Ne ovat nimittäin suurta herkkuani! Kookoskermasta voisi varmaan myös väsätä jotain kermavaahtomaista herkkua.
Namia kyllä oli! En ollut itsekään tehnyt raakakakkusia moneen kuukauteen, mutta sitten tuli ihan ekstempporee sellainenkin kokkailumahdollisuus mieleen.
Lähetä kommentti