Kuva-arkistojen aarteita. En oikein tarkkaan muista, miten
valmistusprosessi meni, mutta muistan, että hyvää oli! Olen alkanut muutenkin
käyttämään keitettyjä ruokaherneitä aikaisempaa enemmän. Niistä on muuhunkin
kuin hernekeitoksi! Yritän muistaa kuvata jotain muita esimerkkiruokia,
toivottavasti joku edes innostuisi laajentamaan tämän kotimaisen
kasviproteiinin lähteen käyttöä!
Herne-suppisohratto
rypsiöljyä
valkosipulia
punasipulia
kuivattuja ja liotettuja (n. 20 min) suppilovahveroita
ohrasuurimoita
vettä
suolaa, yrttiseosta
kurkumaa
keitettyjä herneitä
auringonkukansiemeniä
Kuullota isossa, laakeassa pannussa hienonnetut sipulit,
lisää sienet ja ohrasuurimot ja jatka kuullottelua hetki. Lisää sitten vettä,
suolaa ja haluamaasi yrttimaustetta. Anna porista kannen alla hiljalleen 20-25
min. Lisää sitten kurkuma, herneet ja auringonkukansiemenet, anna hautua 5-10
min ja tarkasta lopuksi maku.
Tarjoile sellaisenaan tai
ranskankerman/valutetun soijajogurtin kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti