lauantai 30. maaliskuuta 2013

Hernehiä vol 1


Kuva-arkistojen aarteita. En oikein tarkkaan muista, miten valmistusprosessi meni, mutta muistan, että hyvää oli! Olen alkanut muutenkin käyttämään keitettyjä ruokaherneitä aikaisempaa enemmän. Niistä on muuhunkin kuin hernekeitoksi! Yritän muistaa kuvata jotain muita esimerkkiruokia, toivottavasti joku edes innostuisi laajentamaan tämän kotimaisen kasviproteiinin lähteen käyttöä!


Herne-suppisohratto

rypsiöljyä
valkosipulia
punasipulia
kuivattuja ja liotettuja (n. 20 min) suppilovahveroita
ohrasuurimoita
vettä
suolaa, yrttiseosta
kurkumaa
keitettyjä herneitä
auringonkukansiemeniä

Kuullota isossa, laakeassa pannussa hienonnetut sipulit, lisää sienet ja ohrasuurimot ja jatka kuullottelua hetki. Lisää sitten vettä, suolaa ja haluamaasi yrttimaustetta. Anna porista kannen alla hiljalleen 20-25 min. Lisää sitten kurkuma, herneet ja auringonkukansiemenet, anna hautua 5-10 min ja tarkasta lopuksi maku.
Tarjoile sellaisenaan tai ranskankerman/valutetun soijajogurtin kera. 

Ei kommentteja: