Tälläista ex tempore –kakkua tällä kertaa iltapäivän
kahvi-/teevieraille. Pelkäsin, että tulee ihan susi kakku, mutta tulikin oikein
hyvä kakku! ”Tule hyvä kakku, älä tule paha kakku” –loitsu varmasti pelasti
tilanteen.
Mango-suklaakakku
Pohja:
2 ½ dl marcona-manteleita
1 ½ dl taateleita
2 rkl chia-siemeniä
+ vettä liotukseen
2 rkl raakakaakaojauhetta
ripaus ruususuolaa
Täyte:
4 dl cashewpähkinöitä + vettä liotukseen
½ dl kaakaomassaa
¼ - ½ dl agave-siirappia
1 rkl lucumaa
1 tl vaniljajauhetta
½ mango
Koristeluun:
½ mango
1 granaattiomena
kookoshiutaleita
Laita yhteen astiaan likoamaan mantelit, taatelit ja chiat
pohjaa varten, toiseen cashewit täytettä varten. Anna liota ainakin neljä
tuntia.
Sekoita pohjan ainekset ja hieman liotus vettä sauvasekoittimella
tasaiseksi massaksi. Painele leivinpaperoituun irtopohjavuokaan.
Sulata kaakaomassa vesihauteessa. Sekoita cashewit ja
liotusvettä joko tehokkaalla sauvasekoittimella tai blenderillä sileäksi. Lisää
loput aineet ja sekoita tasaiseksi. Tarkista maku, käytä makeuttamiseen agavea
mieluisa määrä. Kaada vuokaan pohjan päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa
muutama tunti.
Koristele mangoviipaleilla, granaattiomenan siemenillä ja
kookoshiutaleilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti