perjantai 29. maaliskuuta 2013

Mango-suklaaraakalainen



Tälläista ex tempore –kakkua tällä kertaa iltapäivän kahvi-/teevieraille. Pelkäsin, että tulee ihan susi kakku, mutta tulikin oikein hyvä kakku! ”Tule hyvä kakku, älä tule paha kakku” –loitsu varmasti pelasti tilanteen.


Mango-suklaakakku

Pohja:
2 ½ dl marcona-manteleita
1 ½ dl taateleita
2 rkl chia-siemeniä
+ vettä liotukseen
2 rkl raakakaakaojauhetta
ripaus ruususuolaa

Täyte:
4 dl cashewpähkinöitä + vettä liotukseen
½ dl kaakaomassaa
¼ - ½ dl agave-siirappia
1 rkl lucumaa
1 tl vaniljajauhetta
½ mango

Koristeluun:
½ mango
1 granaattiomena
kookoshiutaleita

Laita yhteen astiaan likoamaan mantelit, taatelit ja chiat pohjaa varten, toiseen cashewit täytettä varten. Anna liota ainakin neljä tuntia.
Sekoita pohjan ainekset ja hieman liotus vettä sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi. Painele leivinpaperoituun irtopohjavuokaan.
Sulata kaakaomassa vesihauteessa. Sekoita cashewit ja liotusvettä joko tehokkaalla sauvasekoittimella tai blenderillä sileäksi. Lisää loput aineet ja sekoita tasaiseksi. Tarkista maku, käytä makeuttamiseen agavea mieluisa määrä. Kaada vuokaan pohjan päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa muutama tunti.
Koristele mangoviipaleilla, granaattiomenan siemenillä ja kookoshiutaleilla.




Ei kommentteja: