Nou hätä. Syvään hengitys, sekalainen seurakunta aineksia kulhoon, pikavaivaus ja olet valmis lenkille! Reilun tunnin kuluttua taikina on mukavasti kohonnut ja emäntä on suihkunraikkaana valmis ottamaan vastaan vieraat tuoreiden sämpylöiden tuoksussa. Näin se homma toimii! Ainakin joskus.
Saksanpähkinä-omenasämpylät
6 dl kylmää vettä
50 g tuorehiivaa
2 tl inkkarisokeria
1 1/2 tl suolaa
1 dl pellavansiemeniä
1 dl saksanpähkinöitä rouhittuna
1 omena raastettuna (kaksikin voisi upota)
4 dl grahamjauhoja
4 dl spelttijauhoja
1 dl rypsiöljyä
täysjyvävehnäjauhoja sen mitä tarvii
Voiteluun:
2 rkl ruokosokerisiirappia
4 rkl kuumaa vettä
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti